Türk Egitim-Sen Baskani Geylan Açiklamasi 'Mensubiyete Göre Yönetici Atarsaniz, Meslegimizin Sayginligini Zedelerler'

Türk Egitim-Sen Genel Baskani Talip Geylan, “Mensubiyete göre yönetici atarsaniz, sadece kendilerini rezil etmekle kalmaz, meslegimizin sayginligini da zedelerler” dedi.

Türk Egitim-Sen Baskani Geylan Açiklamasi 'Mensubiyete Göre Yönetici Atarsaniz, Meslegimizin Sayginligini Zedelerler'
Türk Egitim-Sen Genel Baskani Talip Geylan, Düzce’de bir okulda, okul müdürünün kendisine özel tuvalet yaptirmasina iliskin kamuoyuna yansiyan haberler hakkinda açiklama yapti. Geylan, bir sendikanin kadin kollari baskanini atama sartlarini tasimadigi halde proje okuluna müdür yapildigini savunarak, “Iste böyle fark olusturan icraatlar yapar. Liyakat ve ehliyet esasina göre degil de mensubiyete göre yönetici atanmasi yapildiginda ögretmenlik mesleginin sayginligi zedelenir” diye konustu.



"Atamalar, MEB yönetici atama yönetmeligine göre yapilmali"

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer’e çagrida bulunan Geylan, “Akademik basarisi en yüksek olan çocuklarimizin okudugu bu okullarimizin yönetici ve ögretmen atama süreçlerini keyfiyetten kurtararak, hakkaniyetli bir düzene kavusturmalidir. Söylemekten dilimizde tüy bitti. Proje okullarinin yönetici atamalari da MEB yönetici atama yönetmeligine tabi sekilde gerçeklestirilmelidir. Sayin Bakan Mahmut Özer’den beklentimiz ve istegimiz aksi taktirde bu vebale herkes ortaktir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA