PKK'lilar Tarafindan 30 Yil Önce Önce Katledildiler, Sonra Yakildilar

Batman’in Kozluk ilçesine bagli Degirmendere Köprüsünde 1992 yilinda bölücü terör örgütü PKK’li teröristlerce minibüse düzenlenen saldirida sehit olan 9 vatandas, sehadetlerinin 30’uncu yilinda düzenlenen törenle anildi.

PKK'lilar Tarafindan 30 Yil Önce Önce Katledildiler, Sonra Yakildilar
Batman’in Kozluk ilçesinde 15 Eylül 1992’de Geçitalti köyüne gitmekte olan minibüs, Degirmendere mevkiinde köprüde yol kesen PKK’li teröristler tarafindan durdurulmus ve içinde bulunan siviller ile güvenlik koruculari taranmisti. Minibüsü tarayan eli kanli teröristler, daha sonra minibüsü atese vermisti. Hain saldirida Sason Kayabasi Mahallesi ve Kozluk’un Geçitalti köyünde ikamet eden 9 kisi sehit olmus, 5 kisi de yaralanmisti. Batman, Sason ve Kozluk ilçelerinde faaliyet gösteren sehit, gazi ve güvenlik koruculari dernekleri, sehit edilenleri 30 yil sonra Degirmendere Köprüsünde ve mezarlari basinda düzenlenen programlarla andi.

“Korucularimiz kalles terör örgütüne boyun egmemis”

Anma programinda güvenlik korucularinin hain terör örgütüne boyun egmedigini belirten Kozluk Kaymakami Ekrem Güngör, ’’Bölücü terör örgütü hain emellerine ulasmak için karanlik yüzünü 30 sene evvel Degirmendere Köprüsünde bir kez daha göstermis ve dokuz masum canimizi hayattan koparmistir. Kardeslerimiz bu köprüde esareti degil, sehadeti seçmistir. Bu köprü, vatani, bayragi ve sehadeti temsil ediyor. Terör ile mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilene kadar devam edecektir” dedi.



“Zalim PKK, sehitleri öldürdükten sonra naaslarini atese verdi”

Olayin meydana geldigi Degirmendere Köprüsü üzerinde basin açiklamasi yapan Kozluk Sehit Aileleri ve Gaziler Dernek Baskani Turgay Sengül, bulunduklari köprüde PKK terör örgütü tarafindan 30 yil önce pusu kuruldugunu ve evlerine gitmekte olan güvenlik koruculari ve masum vatandaslarin sehit edildigini hatirlatti. Sengül, "15 Eylül 1992 tarihinde ilçe merkezinden evlerine giderken bulunduklari minibüse kurulan pusu ve çapraz ates ile saldiri düzenlenmesi sonucunda 8 güvenlik korucumuz ile 1 sivil vatandasimiz sehit olmus, 5 güvenlik korucumuz yaralanarak gazi olmustu. Hain ve kalles olan terör örgütü PKK’nin her olayda kendine yakisir halde zalimlik ve gaddarlikta sinir tanimaz eylemleri ve zihniyetinde atesin çocuklari oldugunun ispat edercesine kahraman sehitlerimizin minibüsünü ve aziz naaslarini bile atase vererek acizligini, korkakligini ve zalimligini bir kez daha göstermistir" diye konustu.



"Vatan, bayrak ve ezan ugruna gögsünü gere gere sehit olmayi sereflerin en büyügü olarak kendine suur edinen bu aziz milletin fertleri olarak, topraga verdigimiz sehitlerimizin yeseren binlerce fidanlari oldugumuzu onurla ve gururla ifade ediyoruz" diyen Sengül sözlerini söyle sürdürdü:

"Dosta güven, düsmana korku veren devletimizin bekasi için geçmisten bu güne, bu günden yarinlara vatan topraginin her bir karisinda variz ve var olmaya devam edecegiz. Arabi, Kürdü, Türkü, Lazi ve Çerkez’i ile tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan siari ile diyoruz ki, birligimizi, beraberligimizi ve kardesligimizi bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Yillardir ülkemizde ve özellikle bölgemizde ser odaklarinin taseronlugunu yapan kalles terör örgütü PKK’nin kirli emellerinin, hain eylemlerinin nifak tohumlarinin bitip tükendigini, devletimizin gücü ve aziz milletimizin feraseti ile tarihin çöplügündeki yerini aldigini gördük, görüyoruz. Davasi ezan, Kur’an olan Müslüman Türkiye’mizin yeniden dünyaya adalet ve nizami hakim kilmasini yüce Allah’tan niyaz ediyor, aziz sehitlerimizi minnet ile aniyoruz."

Olayda, Cemal Demir, Razzo Demir, Cuma Demir, Hasan Demir, Nazmi Çelik, Halit Güldü, Ceyhan Karatas, Emin Yurdakul ve Ahmet Durmaz sehit düsmüs, Abdullah Yildiz, Abdurrezzak Çelik, Resat Saygi, Sabri Gülsen ile Zeki Pinar yaralanmisti.
Kaynak: İHA