Orman Bölge Müdürü Dündar, 'Yanginlara En Iyi Sekilde Müdahale Için Yeni Orman Yollari Açildi'

Emet Orman Isletme Müdürlügünde incelemelerde bulunan Kütahya Orman Bölge Müdürü Birol Dündar, yasanabilecek orman yanginlarina en iyi sekilde müdahale edebilmek adina yeni orman yollarinin açildigini ve bakimlarinin yapildigini belirtti.

Orman Bölge Müdürü Dündar, 'Yanginlara En Iyi Sekilde Müdahale Için Yeni Orman Yollari Açildi'
Arazi programinda Degirmisaz Orman Isletme Sefligi yanik sahada yapilan çalismalari yerinde gören Orman Bölge Müdürü Birol Dündar, Degirmisaz Orman Isletme Sefligi Kusoynagi Kulesini ziyaret ederek, görev basindaki personel ile bir araya geldi.

Daha sonra Egrigözdagi Orman Isletme Sefligine bagli 260 ve 270 kod no’lu yollarda sanat yapisi, 270 kod no’lu yol üst yapi ve 267 kod no’lu yeni yol çalismalari kontrol edildi.

Bölge Müdürü Dündar, orman yollarinin zarar görmemesi veyahut zarar gören yerlerde yolun saglamligini ve isleyisini saglamak adina yapilan sanat yapilarinin orman yollarinin ömrünü uzatan en önemli faktörlerden biri oldugunu belirtti.

Ayrica orman yol agi planlarinin da önemine deginen Dündar, yasanabilecek orman yanginlarina en iyi sekilde müdahale edebilmek adina yeni orman yollarinin açildigini ve bakimlarinin yapildigini vurguladi.

Dündar, Tetik Orman Isletme Sefligi Gültepe Kulesindeki incelemelerinin ardindan, Emet’in mesire alanlarindan Ismail Altinay Mesire Alaninda da denetlemelerde bulundu ve bilgiler aldi. Mesire alani incelemeleri sirasinda özellikle piknik alanlarinda birakilan camlarin, söndürülmeyen atesin orman yanginlarina sebebiyet verdiginin altini çizen Bölge Müdürü Dündar, “ Binlerce canlinin yasadigi, milli servetimiz olan ormanlari korumak hepimizin asli vazifesidir. Vatandaslarimizdan bu konuda daha dikkatli davranarak bizlere destek olmalarini bekliyoruz” dedi.

Bölge Müdürü Birol Dündar’a incelemeler esnasinda Bölge Müdür Yardimcisi Mustafa Arpaci, Emet Orman Isletme Müdürü Osman Aksoy, Cevizdere Orman Isletme Sefli Abdülkadir Akman ve Degirmisaz Isletme Sefi Mehmet Ali Birand eslik etti.
Kaynak: İHA