Gastroantep Festivali'nde Kortej Yürüyüsü

Gaziantep’te düzenlenen 4. Uluslararasi Gastronomi Festivali (GastroAntep) coskusu kortej yürüyüsü ile sürdü.

Gastroantep Festivali'nde Kortej Yürüyüsü
Gaziantep Büyüksehir Belediyesi’nin Gaziantep Valiligi koordinasyonunda ve Gaziantep’i Gelistirme Vakfi (GAGEV) is birliginde düzenledigi 4. Uluslararasi Gastronomi Festivali (GastroAntep) çerçevesinde kortej yürüyüsü gerçeklestirildi.

Vatandaslarin alkislari esliginde gerçeklesen yürüyüs renkli görüntülere sahne oldu. Vatandaslarin cep telefonlariyla kayit altina aldiklari yürüyüs Gaziantep Kalesi’nden baslayarak, Bakircilar Çarsisi istikametinden Gaziantep Sanat Merkezi önüne kadar sürdü. Türk bayraklari tasiyan gençlerin ön saflarda yer aldigi korteje vatandaslarin yani sira mehteran takimi, nostaljik arabalar, bisikletliler ve motosikletli sürücüler de katildi.

Kortej, çevrede bulunan dükkanlar ile vatandaslarin yogun ilgisiyle Gümrük Caddesi üzerinden Bakircilar Çarsisi’na geçti. Kortej yapilan gösteriler ile Almaci Pazari, Karagöz Caddesi ve Suburcu Caddesi üzerinden Balikli Parki’na kadar yürüdü. Sanat merkezi önünde son bulan korteje katilanlar üstü açik tur otobüslerine binerek GastroAntep’in kalbinin atacagi Festival Park’a geçti.

Senlik havasinda geçen korteje Gaziantep protokolü, dünyaca ünlü Michelin yildizli sefler, UNESCO gastronomi sehirleri temsilcileri, kardes sehirlerden gelen yetkililer, Türkiye’nin gastronomi profesyonelleri ve sefleri, gurmeler, gastronomi yazarlari, Gaziantepli tarim üreticileri, yerli ve yabanci basin temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA