Bursali Hasta, Büyük Merkezlerde Bulamadigi Sifayi Van'da Buldu

Bursa’da yasayan ve glomus tümörüne yakalanan Ali Çelik isimli vatandas; Istanbul, Ankara ve Bursa gibi büyük merkezlerde bulamadigi sifayi Lokman Hekim Van Hastanesinde buldu.

Bursali Hasta, Büyük Merkezlerde Bulamadigi Sifayi Van'da Buldu
Bursa’da ikamet eden Ali Çelik (45), yakalandigi glomus tümörü için Istanbul ve Ankara basta olmak üzere birçok hastaneye gitti. Gittigi hastanelerde umdugunu bulamayan Çelik, arayisa geçti. Sosyal medya vasitasiyla ulastigi Lokman Hekim Van Hastanesinde yapilan basarili ameliyatla sagligina kavustu.

Konuyla ilgili açiklamada bulunan Lokman Hekim Van Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmani Prof. Dr. Halil Basel, Bursa’da ikamet eden Ali Çelik’in yakalandigi glomus tümörü nedeniyle birçok merkeze gittigini ancak bir çözüm bulunamadigini söyledi.

Dr. Basel, “Hasta bize geldiginde glomus tümörü vardi. Biraz büyük ve yeri de zor bir yerdi. Gittigi hekimler tümörün riskinden bahsedince hastamiz ister istemiz ‘En iyi nerede yapilir?’ diye bir arayisa girmis. Bize ulasti, biz kendisiyle görüstük. Eger bu ameliyati olacaksan, en dogru yer burasi. Van’a gelmek biraz zor ama geldiginde memnun kalirsin dedik. Pazar günü geldi, hazirligini yaptik ve çok güzel bir ameliyat geçirdi. Hastamiz Allah’a sükür hiçbir problem yasamadan sagligina kavustu. Hatta yogun bakimda bile çok kisa tuttuk. Bugün ameliyatin üçüncü günü, taburcu asamasina geldi” dedi.



"Hastamiz biraz daha beklese ameliyat sansini bile kaybedecekti"

Bu tür büyük tümörlerin bazen olumsuz sonuçlar verebildigine dikkat çeken Basel, “Bu tür büyük tümör ameliyatlari her zaman böyle sonuçlanmiyor. Ama çok fazla yapmanin verdigi özgüvenle bu ameliyatlari her geçen gün daha iyi yapmaya basladik. Normalde tümörümüz üç tane siniri içine almisti. Tümörü tamamen bu sinirlerden temizledik ve onlarla ilgili su anda hiçbir yan etki gelismedi. Çünkü tümörümüzün yerlesimi çok zor bir yerdeydi. Çok derinde olup, kafa kaidesine neredeyse ulasmak üzere. Hastamiz biraz daha beklese ameliyat sansini bile kaybedecekti. Su anda hiçbir sorun yok. Kulak burun bogazci arkadasimiz ameliyat öncesi ve sonrasi muayenelerini yapti. Hiçbir komplikasyonun gelismemesine o da sasirdi. Normalde bu kadar büyük tümörlerde mutlaka yan etki bekleriz ama Allah’a sükür hiçbir sorun yasamadik” ifadelerini kullandi.

"Bu ilgiyi Istanbul’da görmedim"

Ankara, Istanbul ve Bursa gibi büyük merkezlerde aradigi sifayi Van’da buldugunu aktaran Çelik ise, “Çok memnunum, çok iyiyim. Van’a gitmek zor geliyor ama benim için Istanbul’dan daha basit geldi. Normalde ben ameliyattan korkan biriyim ama Halil Hoca beni ikna etti. Simdi bomba gibiyim. Van’a gelmekten çekinen insanlar çekinmesinler. Van, Istanbul’dan daha güzel bir memleket ve Van’a gelmek çok basit. Ben bu ilgiyi Istanbul’da görmedim. Hem insanlarina hem hastane çalisanlarina hem de hocama tesekkür ediyorum. Herkesi de Van’a davet ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA