Yüksekova Cazibe Merkezi Olmaya Hazirlaniyor

Urmiye Ticaret, Sanayi Madenler ve Ziraat Odasi Baskani Hasan Entezar, Yüksekova’nin her seyi hak ettigini belirterek, “Turizmin merkezi haline getirmek için çalisacagiz” dedi.

Yüksekova Cazibe Merkezi Olmaya Hazirlaniyor
Urmiye Ticaret, Sanayi Madenler ve Ziraat Odasi Baskani Hasan Entezar ve beraberindeki heyet, ziyaretlerde bulunmak için Iran’dan Hakkari’nin Yüksekova ilçesine geldi. Baskan Hasan Entezar ve beraberindekiler, ilk olarak Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odasi (YÜTSO) Baskani Abdurrahman Pinar’i ziyaret etti. Iki ülke arasindaki ticaret ve turizmin ele alindigi görüsmenin ardindan iki oda arasinda ‘kardes oda’ protokolü imzalandi. Burada konusan Urmiye Ticaret, Sanayi Madenler ve Ziraat Odasi Baskani Hasan Entezar, Yüksekova’yi turizmin cazibe merkezi haline getirmek için iki oda olarak çalisacaklarini belirterek, “Bugün Urmiye’den heyet olarak Yüksekova’yi ziyaret etmek için geldik. Bugün güzel bir hizmet için buradayiz, Allah’a sükürler olsun gerçeklestiriyoruz. Biz Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odasiyla önceden bir araya gelmistik. Iki ülke arasinda ticareti, ekonomiyi ve turizmi nasil gelistirecegimizi bugün masaya yatirdik. Bugün Urmiye Ticaret, Sanayi Madenler ve Ziraat Odasi ile Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odasi olarak bir adim attik. Iki oda olarak protokolümüzü imzaladik. Iki ülke için hayirli ve ugurlu olsun. Bizi Yüksekova’da güzel misafir ettiler. Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Abdurrahman Pinar’a tesekkür ediyoruz. Bugün çok yeri gezdik, Yüksekova artik gelisen, büyüyen bir sehir oluyor. Biz de Urmiye olarak kardes odamiza tüm desteklerimizi saglayacagiz. Yüksekova çok güzel. Urmiye heyeti olarak iletilen bütün sorunlara çözüm üretip, ilgili mercilerde dile getirecegiz. Özellikle her iki sehrin valisi ile birlikte ortak görüsmeler yaparsak, Yüksekova’nin içinde bulundugu potansiyeli ortaya çikarabiliriz. Ben Yüksekova’nin çok çabuk büyüyecegine ve gelisecegine inaniyorum. Birlikte yürütecegimiz çalismalarin iki odaya da hayirli olmasini dilerim. Tekrar burada olmaktan çok memnuniyet duydugumu belirtmek isterim” dedi.

“Urmiye ve Yüksekova arasinda gelisimi ve büyümeyi saglamak için gerekli adimlari atacagiz” diyen Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Abdurrahman Pinar ise, “Baskanligim döneminde sinir sehirlerimizdeki odalarla her zaman yakin iliskilerde olmayi hedefledik. 2019 yilinda ilk defa odamiz Urmiye Ticaret Odasini ziyaret etti. Bu ziyaret esnasinda iki odanin yakin iliski içinde olmasi gerekliliginin önemli oldugunu bilerek ve bu yönde adimlar atmaya devam ettik. Daha sonra yazismalarimiz sonucunda kardes oda protokolü ve karsilikli çalismalar yapacagimiz komisyonu kurma çalismalarina baslamaya karar verdik. Ne yazik ki pandemi sürecine denk gelmesi bu isbirliginin gecikmesine ve ancak bugün olmasina neden oldu. Daha önce olmasi gerekirdi. Biz Urmiye Ticaret Odasi ile isbirligi içerisinde özellikle gümrük kapilarimizdaki sorunlara çözüm getirmeyi amaçliyoruz. Bunun yaninda da Yüksekova’nin turizm açisindan da Iranli vatandaslar için cazibe merkezi olmasi konusunda çalismalarimiza devam edecegiz. Urmiye Ticaret Odasi Baskani Hasan Entezar ve heyetine davetimize icabet ettikleri için çok tesekkür ederim. Bu organizasyonda bizden destegini esirgemeyen DAKA’ya da tesekkürlerimi sunarim. Isbirligi protokolünün her iki odaya hayirli olmasini diler, Yüksekova’mizin hak ettigi degere kavusmasi için çalismalarimiza hiz kesmeden devam edecegimizi belirtmek isterim” ifadelerini kullandi.

Protokol töreni sonrasi YÜTSO Baskani Pinar tarafindan Entezar’a plaket verildi.

Urmiye heyeti daha sonra bölgenin en büyük süt fabrikasini ve açilis için gün sayan oteli gezerek yetkililerden bilgi aldi.
Kaynak: İHA