Müstakil Evin Terasi Çikan Yanginda Küle Döndü

Antalya’da müstakil evin terasinda çikan yanginda her sey küle dönerken, içeride bulunan Kur’an-i Kerim’in sadece dis nüshalari zarar gördü.

Müstakil Evin Terasi Çikan Yanginda Küle Döndü
Yangin; ögle saatlerinde Kepez ilçesi Fatih Mahallesi 3453 sokak üzerinde bulunan müstakil evin teras katinda çikti. Teras kattan dumanlarin çiktigini gören mahalle halki durumu 112 Acil Çagri Merkezine bildirdi. Ihbarin ardindan bölgeye çok sayida itfaiye, saglik ve polis ekibi sevk edildi. Yanginda dumandan etkilenen bir kisiye saglik ekipleri tarafindan olay yerinde müdahale edildi. Panik yasayan vatandaslar ise kendisini sokaga atti. Yangin itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kisa surede kontrol altina alinarak söndürüldü.

"Ev yandi kutsal kitabimizin yanmamasi bizi sasirtti"

Öte yandan, yangin esnasinda teras katin içerisinde bulunan her sey küle dönerken Kur’an-i Kerim’in ise sadece dis nüshalari zarar gördü. Kur’an-i Kerim’i yanan alandan alarak koruma altina alan Süleyman Kaplan, “Yangin çikmis. Neden çiktigini belli degil. Ben söndürme çalismasindan sonra içeri girdim. Kur’an-i Kerim içeride duruyordu. Alarak çikardim. Cana gelmesin. Sadece dis nüshalari yanmis, biz de koruma altina aldik. Ev yandi kutsal kitabimizin yanmamasi bizi sasirtti. Evin yanmasi önemli degil cana gelmesin” dedi.

Yanginin çikis nedeni polis ve itfaiye ekipleri tarafindan hazirlanan rapor sonrasinda netlik kazanacak.
Kaynak: İHA