Bilecik Pazaryeri Dereköy Baraji'nda Çalismalar Araliksiz Devam Ediyor
Bilecik ve ilçelerinde son dönemde yapilan su yapilarinin artmasi bölgedeki tarimsal faaliyetlerin gelismesinde de önemli rol oynarken, Bilecik Pazaryeri Dereköy Baraji’nda çalismalar sürüyor.

Gövde kazilari, enjeksiyon, dolusavak, derivasyon tüneli ve malzeme ulasim yollari imalatlarinin tamamlandigini ifade eden Akca, "Projede gövde dolgu imalatlari devam etmekte olup, 1 milyon 50 bin gövde dolgusunun 763 bin metreküpü tamamlanarak temelden 60 metre yükseklige ulasilmistir. Kalan dolgu imalatlari, su alma yapisi ve vana odasi imalatlari tamamlanarak 2022 yili aralik ayinda su tutulmasi planlanmaktadir" dedi.
Akca, "Temelden yüksekligi 72 metre ve su depolama kapasitesi 4,47 milyon metreküp olan Bilecik Pazaryeri Dereköy Baraji’nin tamamlanmasi ile 2022 birim fiyatlari ile dekar basina 4 bin TL gelir artisi ve ülke ekonomisine yillik 42 milyon 800 bin TL katki saglamasi hedefleniyor" dedi.
