Azerbaycan Açiklamasi 'Azerbaycan Yalnizca Düsmanin Atis Noktalarini Hedef Aliyor'

Azerbaycan Savunma Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Ermeni medyasinda Azerbaycan’in Ermenistan topraklarini hedef aldigi yönünde yayinlanan haberlerin gerçegi yansitmadigini ifade edilerek, "Ermenistan’in provokasyonlarina yanit olarak alinan karsi önlemler yerel nitelikte ve atis noktalari olan mesru askeri hedeflere yöneliktir" denildi.

Azerbaycan Açiklamasi 'Azerbaycan Yalnizca Düsmanin Atis Noktalarini Hedef Aliyor'
Azerbaycan-Ermenistan sinirinda gece saatlerinde çatisma çikti. Azerbaycan Savunma Bakanligi’ndan yapilan son açiklamada, "Bölgedeki tek saldirgan ve isgalci devlet Ermenistan Cumhuriyeti’dir" denilerek Azerbaycan’in Karabag bölgesinde Ermenistan Silahli Kuvvetlerinin askeri personel ve teçhizatinin varliginin halen devam ettigi ifade edildi. Açiklamada, "Ermenistan’in genis çapli provokasyonuna karsilik Azerbaycan ordusu karsi önlemler aliyor ve atis noktalari etkisiz hale getiriliyor" denildi.

"Sorumluluk Ermenistan’in askeri ve siyasi liderligine aittir"

Açiklamada, “Ermenistan’in devam eden askeri maceraperest ve intikam politikasi, geçtigimiz ay Kelbecer, Laçin, Daskesen ve Gedebey istikametlerindeki Azerbaycan ordusu mevzilerini yogun ates altina almasi ve bugün yaptigi provokasyonlar, durumun gerginlesmesinin baslica nedenidir. Bu nedenle sorumluluk Ermenistan’in askeri ve siyasi liderligine aittir” denildi.

"Atis noktalari olan mesru askeri hedefler vuruluyor"

Açiklamada ayrica, "Azerbaycan ordusunun sivil nüfusu ve altyapiyi hedef aldigi iddiasiyla ilgili Ermenistan’in yaydigi bilgiler gerçegi yansitmamaktadir. Bu da Ermeni tarafinin yaydigi bir baska dezenformasyondur. Ermenistan’in provokasyonlarina yanit olarak alinan karsi önlemler yerel nitelikte ve atis noktalari olan mesru askeri hedeflere yöneliktir. Misilleme önlemleri küçük çaplidir ve dogasi geregi hedefe yöneliktir, Azerbaycan sinirlarinin güvenligini saglamayi ve Ermenistan’in provokasyonlarina son vermeyi hedeflemektedir" ifadeleri kullanildi.
Kaynak: İHA