Zaporijya Nükleer Santrali'ndeki üretim faaliyeti tamamen durdu

Reuters'ta yer alan habere göre; Rusya'nın kontrolündeki Zaporijya Nükleer Santrali'ndeki üretim faaliyeti tamamen durduruldu.

Zaporijya Nükleer Santrali'ndeki üretim faaliyeti tamamen durdu
Zaporijya Nükleer Santrali'ndeki üretim faaliyeti tamamen durdu
Zaporijya'dan sorumlu devlet kurumu Energoatam yaptığı son dakika açıklamasında, Ukrayna'da bulunan ve Rusya'nın elinde olan Zaporijya Nükleer Santral'deki operasyonların tamamen durduğunu ifade etti. Ajans aynı zamanda santralin 6. ünitesinin elektrik şebekesi ile bağlantısının da kesildiğini ifade etti.

MACRON-ZELENSKİY GÖRÜŞMESİ

Dün, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy telefon görüşmesinde Zaporijya Nükleer Santralinin durumunu ele almıştı. Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, iki liderin Zaporijya Nükleer Santralinin durumunu ele aldıkları ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansının çalışmalarını desteklediklerini ifade etikleri aktarıldı.

UKRAYNA'NIN İHTİYAÇLARI

Macron ve Zelenskiy, nükleer tesislerin emniyeti ve güvenliğini garanti etmek için Rus güçlerinin çekilmesi konusunda mutabık kaldı. Açıklamada, Macron'un, Zelenskiy'e savaşın gidişatı ve Ukrayna'nın ihtiyaçları hakkında bilgi aldığı belirtildi.

TARAFLAR BİRBİRLERİNİ SUÇLUYOR

Çarşamba günü ise Ukrayna yönetimi, Avrupa'nın en büyüğü olan tesisin çevresindeki halkın kendi güvenlikleri için alanı terk etmelerini istemişti. Savaş başladığından beri Rusya ve Ukrayna tarafları, birbirlerini nükleer santrali bombalamakla suçluyor.