Baskan Çolakbayrakdar, Vatandaslara Asure Dagitti

Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, Muharrem Ayi vesilesiyle Cumhuriyet Meydani’ndaki iki noktada vatandaslara asure ikraminda bulundu. Asure gelenegini yasatarak, Kayseri ve Kocasinan sakinlerine asure ikraminda bulunduklarini belirten Baskan Çolakbayrakdar, Muharrem Ayinin; birlik, beraberlik, dayanisma ve paylasma ayi oldugunu vurguladi.

Baskan Çolakbayrakdar, Vatandaslara Asure Dagitti


Vatandaslara kendi elleriyle asure dagitan Baskan Çolakbayrakdar, onlarin yogun sevgi seliyle karsilasti. Vatandaslarin büyük ilgi gösterdigi asure ikraminin ardindan konusan Baskan Çolakbayrakdar, Muharrem Ayinin; birlik, beraberlik, dayanisma ve paylasma ayi oldugunu söyledi.



Baskan Çolakbayrakdar, sözlerini su sekilde sürdürdü: “ Muharrem Ayi vesilesiyle meydandayiz. Kocasinan Belediyesi olarak Cumhuriyet Meydani’ndaki iki noktada hemsehrilerimize asure dagitiyoruz. Asure gelenegini sürdürenler, kendi binasindaki kolu komsusuna asure ikraminda bulunuyor. Bizler de Kocasinan ailesi olarak, Kocasinan ve Kayseri sakinlerine asure ikram ediyoruz. Asure, Hz. Nuh’un gemisindeki tufan sirasinda, Müslümanlarin gida olarak ellerinde ne var ise, hepsini bir araya getirip bir kazan içerisinde pisirerek olusturduklari bir üründür. Oradaki mesaj elimizde ne var ise onu paylasmamizdi. Bugünlere kadar gelen gelenegimizi paylasma duygusu içerisinde her zaman canli tuttuk ve bu gelenegimizi yasattik. Bu noktada asure gününün bugünlere kadar ulasmasinda en önemli etken paylasma duygumuzdur”.

Asure geleneginin yasatilmasindan dolayi memnuniyetlerini dile getiren vatandaslar ise hizmetlerden dolayi Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar’a tesekkür etti.
Kaynak: İHA