ABD'nin New Mexico Eyaletinde 4 Müslüman'in Ölümüyle Ilgili 1 Kisi Gözaltina Alindi

Albuquerque Polis Departmani, ABD’nin New Mexico eyaletinde son 9 ayda 4 Müslüman’in ölümüyle ilgili 1 kisinin gözaltina alindigini bildirerek, sahsin cinayetler için birincil süpheli oldugu aktarildi.

ABD'nin New Mexico Eyaletinde 4 Müslüman'in Ölümüyle Ilgili 1 Kisi Gözaltina Alindi
ABD’nin New Mexico eyaletinde yer alan Albuquerque kentinde son 9 ayda sonuncusu 5 Agustos’ta olmak üzere 4 Müslüman erkek öldürülmüs, cinayetlerin faili ya da faillerinin ayni olabileceginden süpheleniyordu. Albuquerque Polis Departmani Sefi Harold Medina yaptigi açiklamada, New Mexico’nun en büyük sehrinde 4 Müslüman erkegin öldürülmesiyle ilgili cinayetlere karistigina inandiklari araci bulduklarini belirterek, “Albuquerque’de yakin zamanda bir Müslüman adamin öldürülmesine karistigina inanilan aracin izini sürdük. Sürücü gözaltina alindi ve cinayetler için birincil süphelimiz” dedi.

Süphelinin kimligi hakkinda henüz açiklama yapilmazken, polisin ilerleyen saatlerde yeni gelismeleri kamuoyu ile paylasmasi bekleniyor.

Yetkililer, kurbanlarin ortak noktasinin irki ve dini oldugunu ifade etmis ve ölümlerin baglantili olup olmadigini belirlemeye çalisildigini aktarmisti.

Albuquerque’da Müslüman cinayetleri

Albuquerque’da geçtigimiz kasim ayindan bu yana 4 Müslüman erkek pusuya düsürülerek öldürüldü. Ilk cinayet, Kasim 2021’de araç parkinda ölü bulunan 62 yasindaki Muhammed Ahmedi ile baslamis ardindan 41 yasindaki Aftab Hüseyin, 26 Temmuz’da apartmaninin park yerinde, 27 yasindaki Muhammed Afzaal Hüseyin, 1 Agustos’ta New Mexico Üniversitesi yolunda, 5 Agustos’ta ise 25 yasindaki Naeem Hüseyin vurularak öldürülmüstü.

Naeem Hüseyin, Aftab Hüseyin ve Muhammed Afzaal Hüseyin’in Pakistanli olduklari ve ibadet için ayni camiye gittikleri aktarildi.
Kaynak: İHA