Türkiye'nin Ilk Balon Pilotu 35. Yilini Gökyüzünde Kutladi

Türkiye’nin ilk Sicak Hava Lisansli Balon pilotu Bilge Ezel, Kapadokya semalarindaki uçusunun 35. yilini gök yüzünde kutladi.

Türkiye'nin Ilk Balon Pilotu 35. Yilini Gökyüzünde Kutladi
Ilk defa 1987 yilinda Kapadokya semalarinda havalanan sicak hava balonunu uçuran Pilot Bilge Ezel, reklam amaçli uçuslarin yani sira turizm amaçli uçuslar da yapmaya basladi.



‘Bölgeye en büyük degeri kazandirdik”

4 Agustos 1987 yilinda Kapadokya Bölgesinde ilk ticari uçusunu gerçeklestiren Bilge Ezel, 35. yilini gazeteciler ile birlikte gökyüzünde kutladi. Kapadokya’yi 35 yildir gök yüzünden kus bakisi izleyen Ezel; gözyaslarina hakim olamadi. Çok duygulandigini söyleyen Ezel kendisini mutlu eden en büyük seyin ülkeye böyle bir deger kazandirmak oldugunu söyledi.



‘Ekonomik anlamda istihdam olusturduk”

Uzun yillar Kapadokya bölgesinde Lisansli Sicak Hava Balon Pilotlugu yapan Bilge Ezel, daha sonra kurdugu Ez Air Balloon firmasi ile Kapadokya semalarinda uçmaya devam etti. Kapadokya bölgesinde ticari olarak ilk sicak hava balon pilotlugu yapan Ezel gökyüzünde yaptigi açiklamada; “Türkiye’de balonculuk 1984 yilinda basladi.

Kapadokya’da ilk uçusumuz 4 Agustos 1987 yilinda gerçeklesti. 35. yilimizi kutluyoruz. Kapadokya göklerinde bu degerli hazineye taçlandirdigimiz balon turizminin 35. yilini kutlamis oluyoruz. Kapadokya’da balon turizmi, Kapadokya göklerinde 35 yildir süregeliyor. Balon turizminin Türkiye ve Kapadokya’ya katkilarini özetleyecek olursak, bölgeye katmis oldugumuz ekonomik deger rakamlar ile ölçülemeyecek kadar büyük. Hem Kapadokya’nin tüm dünyaya tanitimini basardik hem de ekonomik anlamda istihdam olusturduk” dedi.



‘Bölgeye böyle bir hazine kazandirdigim için çok onur duyuyorum’

Bölgeye gelen turistlerin geceleme oranlarinin ve turist sayisin balon turizmi ile arttiginin altini çizen Bilge Ezel; “Her seyden önce dünyada bir numarali uçus merkezi olma unvanini yakaladik. Ben ülkeme ve bölgeme böyle bir hazine kazandirdigim için çok onur duyuyorum” seklinde konustu.



‘Tüm dünya Kapadokya’dan bahsediyor’

Türkiye’de ilk defa balon pilotu olarak 5 arkadasiyla basladigini söyleyen Bilge Ezel; “Ülkemiz için güzel bir sey yaptigimiza inaniyorum. Bunu tamamen kendi imkanlarimizla yaptik. Önemli olan global bir marka olusturmakti. Kapadokya ve balon dünyada bir marka olarak yerini aldi. Bunu parasal olarak degerlendiremezsiniz. Çünkü tüm dünya Kapadokya’dan bahsediyor” dedi.

35. yilini gökyüzünde pasta keserek kutlayan Bilge Ezel’i gazeteciler de tebrik etti.
Kaynak: İHA