Minik Isçiler Çevre Ve Agaç Sevgisiyle Sahaya Indi

Ankara Keçiören Belediyesi tarafindan çevre temizligi ve orman yanginlarina dikkat çekmek için düzenlenen sosyal farkindalik etkinliginde minikler sahaya indi.

Minik Isçiler Çevre Ve Agaç Sevgisiyle Sahaya Indi
Etkinlik çerçevesinde çevrenin, agaçlarin ve doganin korunmasina iliskin toplumdaki duyarliligi artirmak için temizlik görevlisi kiyafeti giyen 5 minik ögrenci ilçedeki Kalaba Kent Meydani’nda bulustu.

Araç sürücülerinin dikkatini ellerinde tuttuklari dövizlerle çeken minik temizlik isçileri sigaranin sagliga ve dogaya ne denli zararli oldugunu hatirlatti.

“Bir izmarit deme çevreyi kirletme. Duman ile havami, izmarit ile çevremi kirletme. Izmarit küçük, zarari büyük. Önce kendinizi sonra dogayi zehirlemeyin” yazili pankartlari saatlerce ellerinden birakmayan dogasever minikler, kendilerine kornalarla destek veren sürücülerin ilgi odagi oldu.

Sigaranin insana ve çevreye verdigi zarara dikkat çekilen toplumsal farkindalik etkinliginde çocuklara Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok da eslik etti.

Keçiören’i Türkiye’nin en temiz ilçelerinden biri olarak degerlendiren Baskan Altinok, minik temizlik isçileri tarafindan çevre, doga ve ormanlarin korunmasina yönelik verilen mesajlarin dikkate alinmasi gerektigini de vurgulayarak sunlari söyledi:

“Çocuklarimiz vatandaslarimiza, ‘Arabada sigara içiyorsan izmaritini atma, sokakta içiyorsan atma, parkta içiyorsan atma, yürürken atma ve çevreni kirletme’ diyor. Bunun ötesinde birçok orman yangininin nedeni sigara izmariti. Asirlik agaçlar yaniyor, binlerce dönümlük alan kül oluyor. Bu agaçlarin tekrar yesermesi için en az 20 yil gerekiyor. Bir izmarit 40-50 yili, milyarlarca agaci, binlerce dönümü götürüyor. Çocuklarimizin duyarliligini büyükler de göstermeli. Lütfen izmarit atarken dikkat edelim. Sokaklar herkesin evidir, ortak kullanim alanimizdir. Sokaklari evimizden daha dikkatli kullanmaliyiz. Insanlarimizi duyarli olmaya davet ediyorum. Duyarli vatandaslarimizin insanlarimizi uyarmalari gerektigini düsünüyorum.”

Etkinlikte, trafik isiklarinda duran sürücülere, ‘Bu Araçtan Disari Izmarit Atilmaz, Kirlenen Sokagimiz Degil Gelecegimizdir” ifadelerinin yer aldigi yapistirmalar da dagitildi.
Kaynak: İHA