Mersin'de Bir Tirda 105 Kilo Eroin Ele Geçirildi

İçel’de bir tirda yapilan aramada 105 kilo eroin ele geçirildi, 1 süpheli gözaltina alindi. Kizakli zula teknigiyle saklanan eroinler tek tek bulundugu yerden çikarilirken, film gibi yapilan operasyon ani ise kameralara saniye saniye yansidi. Içisleri Bakani Süleyman Soylu’da yapilan basarili operasyonu twitter hesabindan duyurdu.

Mersin'de Bir Tirda 105 Kilo Eroin Ele Geçirildi
Edinilen bilgiye göre, Iran’dan yükledigi 22 ton kömürü Kahramanmaras’ta bir adrese bosaltan 27 ABL 468 plakali tir, bos olarak geldigi İçel’in merkez Akdeniz ilçesi otoban çikisindaki Hal Kompleksi Kavsaginda durduruldu. Alinan bir istihbarat üzerine Narkotik Sube Müdürlügü ekiplerince durdurulan tirda yapilan aramada, dorsenin bazi bölgelerinde oynamalar oldugu tespit edildi. Bunun üzerine detayli arama için emniyete çekilen tirda, narkotik dedektör köpegi Anka’nin da katildigi aramalarda tir dorsesinin iki tarafina zulalar yapildigi belirlendi. Ekipler tarafindan açilan bölmelerde, 200 takoz halinde 105 kilo eroin ele geçirildi. Kizakli zula teknigiyle saklanan eroinler tek tek bulundugu yerden çikarilirken, film gibi yapilan operasyon ani ise kameralara saniye saniye yansidi. Uyusturucunun Iran’dan alinip Avrupa ülkelerine gidecegi ögrenildi.

Olayla ilgili araç sürücüsü O.H. gözaltina alinirken, sorusturmanin sürdügü bildirildi.



Süleyman Soylu İçel polisini tebrik etti

Öte yandan, Içisleri Bakani Süleyman Soylu, twitter hesabindan yapilan basarili operasyonu kutladi. Soylu, "İçel’de PKK’ya üst üste darbeden sonra uyusturucuya da darbe. İçel’de PKK’ya yapilan terör operasyonlarindan sonra İçel Emniyeti narkotik birimlerimiz de 105 kilo eroin yakalamasi gerçeklestirdi. İçel Emniyetimize ve kahraman polislerimize tebrikler" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA