Kocaeli'nin Içme Suyunu Karsilayan Barajin Çevresi Çöp Altinda Kaldi

Kocaeli’nin içme suyu ihtiyacini karsilayan Yuvacik Baraji’ndaki su seviyesi yüzde 69’lara kadar düstü. Bölgeye piknik yapmaya gelen bazi vatandaslarin çöplerini, konteyner yerine barajin çevresine atmasi ise kirlilige sebep oldu.

Kocaeli'nin Içme Suyunu Karsilayan Barajin Çevresi Çöp Altinda Kaldi
Kocaeli’nin Basiskele ilçesinde bulunan 51 milyon metreküp kapasiteli Yuvacik Barajinda yaz ayinda su seviyesi yüzde 69’lara kadar gerilirken vatandaslar bölgede piknik yapmaya ve balik tutmaya geldi. Bazi vatandaslar geçen yillara oranla su seviyesinin çok çabuk düstügünü söyledi.

Baraj çevresine piknik yapmaya gelen kisilerin biraktiklari çöpler ise göze çarpti. Çöp konteynerin bos olmasina ragmen çöplerin kentin içme kaynaginin oldugu baraja ve çevresine atilmasina bazi vatandaslar tepki gösterdi.

"Gözlemlerime göre son 5-6 yil içerisinde en hizli su düsüsü bu yil yasandi"

Ailesiyle balik tutmaya gelen Faruk Filiz, "Gözlemlerime göre son 5-6 yil içerisinde en hizli su düsüsü bu yil yasandi. Bu kadar düsüsün sebebinin ne oldugunu bilmiyorum. Her zaman buralara ailemle birlikte balik tutmaya gelirim. 3 hafta önce buraya geldigimde su seviyesi ciddi derece yüksekti. Bu kadar kisa sürede su seviyesinin düsmesi dikkatimi çekti" dedi.



"Insan evladi dogayi bu hale koyar mi, içtigimiz sulara çöp atilir mi?"

Piknik yapmaya gelen 81 yasindaki Asiye Kars, "Çöplerin etrafa atilmasi insanlara yakismiyor. Simitler, içki siseleri, posetler etrafa atilmaz. Çöp konteyneri var, gidip oraya atsinlar. Insan evladi dogayi bu hale koyar mi, içtigimiz sulara çöp atilir mi? Tüm yanginlar bu çöplerden çikiyor" diye konustu.



"Kimsenin buraya çöp birakmasini istemiyoruz"

Çöplerin çevreye atilmasina tepki gösteren Yasar Kars, “Etraf çöp dolu. Insanlar piknik yapiyor ama doganin kiymetini bilmiyor. Çocuklarimiza birakacak bir seyimiz kalmayacak. Burada piknik yapan kisilerin çöplerini çöp kutusuna atmalarini rica ediyoruz, kimsenin buraya çöp birakmasini istemiyoruz. Biz sürekli buraya gelmeyiz ama dogamizin kiymetini bilen insanlariz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA