Hatay'da Yasli Kadin Akrabasi Tarafindan 34 Yerinden Biçaklandi

Hatay’da yasli bir kadin, gece evine gelen akrabasi tarafindan 34 yerinden biçakladi.

Hatay'da Yasli Kadin Akrabasi Tarafindan 34 Yerinden Biçaklandi
Edinilen bilgiye göre, olay, 2 Agustos’ta 23.00 sularinda Kumlu ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi’nde meydana geldi. Iddiaya göre, M.Ç., akrabasi Gülizar Düzce’nin (74) evine gitti. Yasli kadin, kapiyi çalan M.Ç.’yi içeri aldi. Kanepede oturdugu sirada Düzce’nin kolundaki bilezigini ve para isteyen M.Ç., yasli kadin para ve altini vermeyince Düzce’ye siddet uygulamaya basladi.

Beraberinde getirdigi iple Düzce’yi bogmaya kalkisan M.Ç. daha sonra akrabasi Düzce’yi 34 yerinden biçakladi. Düzce yerde kanlar içinde kalirken, M.Ç olay yerinden Düzce’ye ait para ve altinini alarak kaçti. Ayni sokakta oturan akrabalari ve komsulari gelen sesler üzerine Düzce’nin evine giderek olayi polis ve saglik ekiplerine haber verdi. Yaralanan Düzce, evinde ilk müdahalenin ardindan Kumlu Devlet Hastanesi’ne kaldirildi. Agir yaralanan Düzce buradan Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Arastirama Hastanesi’ne sevk edildi.

Tedavisinin ardindan taburcu olan Düzce evine döndü. Yaralanan Düzce, "Aksam yatarken kapi çaldi. Kapiyi açtim akrabam M.Ç. içeri girdi. Benim yanima oturdu. Benden para istedi. Yok deyince bana vurmaya basladi” dedi.

Akrabasindan siddet gören Düzce’nin oglu ise olayi söyle anlatti:

"Bir gece yarisi tanidigi bir kisi geliyor kapiyi çaliyor, ’hala’ diye sesleniyor. Bu saat gece 23.00 sularinda gerçeklesiyor. ’Hala kapiyi açar misin’, diyor. Annem de ’hayirdir oglum’ diyor. Sahis ’ben çalismaya gidecegim seni görmeye geldim’ diyor. Annem de kapiyi açiyor, sahis annemin yanina oturuyor. Sahis anneme ’bilezigini bana verir misin’ diyor. Annem de ’yok veremem’ diyor. Annem arkasini döndügünde sahis anneme bir anda vurmaya basliyor. Sahis beraberinde getirdigi ipi annemin boynuna geçiriyor. Sahis annemi 34 biçak darbesiyle yaraliyor. Annemi arkadan saçindan tutarak betona vuruyor. Alninin ortasi ezilmis durumda. Annem bir cani tarafindan öldüresiye dövülmüs. Bizim gördügümüz cinayete tam tesebbüs ve bunun baska bir açiklamasi yok. Doktorun dedigi biçagin küçük olmasi ve annemin kilolu olmasi dolayisiyla biçak darbeleri iç organlarina zarar vermemis."

Zanlinin emniyet güçleri tarafindan ayni gece operasyonla yakalandigini ve suçunu itiraf ettigini belirten Düzce, "Su an cezaevinde. Yan komsumuz olay sirasinda gerçeklesen sesleri duyuyor. Kapidan disari çikarak ’kim var orada’ diyor. O arada zanli, ’bir sey yok, sen isine bak’ diyor. Komsumuz yan tarafta oturan akrabalarimiza sesleniyor. ’Buradan bir ses’ geliyor diyor. Sahis gelenlerin sesini duymasiyla arka taraftan kaçiyor. Dayimin çocuklari sesleri duyar duymaz eve gelerek annemi kanlar içerisinde yerde buluyor. Yerdeki hali tamamen kan olmus vaziyette. Anlatilmayacak ve yasanmayacak bir durum yasadik. Bu kisi tanidik biri. Sahis dayimin torununun kocasi oluyor. Eroin ve kumarci biriymis" diye anlatti.

Öte yandan, kaçan süpheli ayni gece ilçe merkezinde polis ekipleri tarafindan saklandigi yerde yakalandi. Zanli M.Ç. çikarildigi adliyede nöbetçi sulh ceza hakimligi tarafindan tutuklandi.
Kaynak: İHA