Kuzey Kore'den Covid-19 Açiklamasi

Resmi Kuzey Kore medyasi, geçen hafta boyunca yeni Covid-19 vakasi dogrulanmadigini belirterek, salginin kesin olarak kontrol altina alindigini duyurdu.

Dünya genelinde 589 milyonu askin kisiye bulasarak yaklasik 6.5 milyon insanin ölümüne neden olan Covid-19 virüsünün ilk vakasini yaklasik 2 senenin ardindan resmi olarak dogrulayan Kuzey Kore’den yeni salgin açiklamasi geldi. Devlet Kontrolündeki Kore Merkezi Haber Ajansi (KCNA), geçen hafta boyunca yeni Covid-19 vakasi dogrulanmadigini belirterek, salginin kesin olarak kontrol altina alindigini duyurdu. "Geçen hafta boyunca yeni ates vakalarinin bildirilmemesi ve ülke genelinde tedavi gören tüm hastalarin iyilesmesi nedeniyle, salginla mücadele durumu kesin bir istikrar asamasina girmistir" denilen haberde, "Tüm sektörler ve birimler, devletin salginla mücadele politikasinin ve önlemlerinin uygulanmasinda mükemmelligi saglamak için çabalarini iki katina çikarmakta ve Kore tarzi salginla mücadele sistemini daha da gelistirmek için çalismalarini bütünsel olarak sürdürmektedir" ifadeleri kullanildi.

Vaka sayisi açiklamasi

Kuzey Kore Salgin Önleme Merkezi’nden dün yapilan açiklamada, salgin basindan bu yana kayda geçen toplam vaka sayisinin 4 milyon 772 bin 813 oldugu açiklanmis, toplam hasta sayisinin yüzde 99.98’ine tekabül eden 4 milyon 772 bin 739 kisinin tamamen iyilestigi belirtilmisti. Ölü sayisina dair güncel bir bilgi ise paylasilmamisti.

Covid-19 salginin basindan bu yana ülkedeki hiçbir enfeksiyonu resmi agizdan dogrulamayan Kuzey Kore, ilk vakanin geçtigimiz 12 Mayis’ta Pyongyang’da kayda geçtigini açiklamisti.
Kaynak: İHA