Yunanlilar Balikçi Teknesinde 65 Göçmeni Geri Itti

Yunanistan Sahil Güvenlik unsurlari Rodos adasina bulunduklari ülkelerden balikçi teknesi ile gelen 65 düzensiz göçmeni Türk karasularina geri itti. Datça ve Dalaman açiklarinda da 88 düzensiz göçmen kurtarildi.

Yunanlilar Balikçi Teknesinde 65 Göçmeni Geri Itti
Aksam saatlerinde Fethiye ilçesi açiklarinda Libya’ya ait oldugu düsünülen bir balikçi teknesinde çok sayida düzensiz göçmen oldugu bilgisini alan Türk Sahil Güvenlik ekipleri, bölgeye kurtarma botlari gönderdi.

Yunanistan sahil güvenlik unsurlari tarafindan Türk karasularina geri itilen balikçi teknesi içindeki 65 düzensiz göçmen Türk Sahil Güvenlik batlarina alinarak kurtarildi.

Datça ilçesi açiklarinda ise can sallari içerisinde Yunanistan güvenlik unsurlarinca Türk karasularina geri itilen 55 düzensiz göçmen kurtarilirken, Dalaman ilçesi açiklarinda da yine Yunanistan unsurlarinca Türk karasularina geri itilen 33 düzensiz göçmen kurtarildi.

Üç ayri düzensiz göçmen olayinda toplam 153 düzensiz göçmen kurtarilirken, islemlerinin ardindan Ula Geri Gönderme Merkezine teslim edildiler.
Kaynak: İHA