Borrell Açiklamasi 'Iran Ve ABD'den Nükleer Anlasma Için Makul Yanitlar Aldik'

AB Dis Iliskiler ve Güvenlik Politikasi Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB Disisleri Bakanlari Toplantisi için gittigi Çekya’da, ABD tarafindan Iran’a gönderilen nükleer anlasma metni için her iki ülkeden "makul yanitlar" aldiklarini açikladi.

Borrell Açiklamasi 'Iran Ve ABD'den Nükleer Anlasma Için Makul Yanitlar Aldik'
AB Dis Iliskiler ve Güvenlik Politikasi Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Çekya’nin baskenti Prag’da düzenlenen AB Disisleri Bakanlari Toplantisi sonrasinda, ABD ve Iran arasinda degerlendirmelerin devam ettigi nükleer anlasma hakkinda açiklamada bulundu. Borrell yaptigi açiklamada, ABD’nin nükleer anlasmaya geri dönüs için Iran’a sundugu metin için Iran ve ABD’den "makul" yanitlar aldiklarini belirterek, "Önümüzdeki günlerde bu ivmeyi kaybetmeyecegimizi ve anlasmayi tamamlayabilecegimizi umuyorum" dedi.

Borrell ayrica anlasmanin ortak bir zeminde degerlendirildigini bildirerek, “Herkesin endiselerini dikkate alan bir anlasma metnimiz oldugu açik" ifadelerini kullandi.

Iran Disisleri Bakani Hüseyin Emir Abdullahiyan ise bugün yaptigi açiklamada, ABD’nin nükleer anlasmaya geri dönüs için sundugu metni inceleme sürecinin devam ettigini belirterek, "Eger ABD gerçekçi olur ve var olan metni daha da güçlendirirse anlasmaya varma ihtimalimiz uzak degil" sözlerini kullanmisti.
Kaynak: İHA