Binlerce Kisi Fener Alayinda Bulustu

Kocaeli’de 30 Agustos Zafer Bayrami kutlamalari çerçevesinde Izmit’te binlerce kisi fener alayinda bulusurken, Gebze’de ise motosikletliler kortej yapti.

Binlerce Kisi Fener Alayinda Bulustu
30 Agustos Zafer Bayrami’nin 100 yildönümü il genelinde çesitli etkinliklerle kutlandi. Izmit ilçesinde gerçeklestirilen kutlamalarda 7’den 70’e binlerce vatandas Kocaeli Valiligi tarafindan gerçeklestirilen fener alayinda bulustu. Meydanda baslayan ve Fevziye Camii önünde biten yürüyüste ellerinde mesalelerle yürüyen vatandaslar renkli görüntüler olusturdu. Vatandaslar yürüyüste ellerinde bayraklarla marslar ve sarkilar söyledi.



Fener alayina katilan 75 yasindaki Mustafa Günaydin, "Ben pankarta duygularimi yaziyorum yani bir mesaj veriyorum. Biz kardesiz bu ülkeyi ve birbirimizi sevelim. Farkliliklar bizim güzelliklerimiz" dedi.



Motosiklet ve bisikletliler de korteje katildi

Gebze ilçesinde ise ilçe protokolü vatandaslarla birlikte yürüyüs yapti. Çesitli motosiklet ve bisiklet kulüplerinden onlarca vatandas kent meydaninda bir araya geldi. Motosiklet ve bisiklet sevdalilarinin gerçeklestirdigi kortej renkli görüntüler olusturdu. Kent meydaninda baslayan tur, Darica ilçesinde sona erdi.
Kaynak: İHA