Kayseri'de 30 Agustos Zafer Bayrami Resepsiyonu Yapildi

Kayseri’de 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 100. yil dönümü, Kayseri Valiligi’nin düzenledigi resepsiyon ile kutlandi. Resepsiyonda konusan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, “30 Agustos’ta bütün mazlum milletlere örnek olan bir zafer kazandik” dedi.

Kayseri'de 30 Agustos Zafer Bayrami Resepsiyonu Yapildi
Resepsiyonda, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, tebrikleri kabul etti. Resepsiyona Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekili Ismail Tamer, Garnizon Komutani Tuggeneral Haldun Tasan, Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, Melikgazi Belediye Baskani Mustafa Palancioglu, Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, Hacilar Belediye Baskani Bilal Özdogan, AK Parti Il Baskani Saban Çopuroglu, Il Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, protokol üyeleri, gaziler ile sehit ve gazi yakinlari katildi.

Resepsiyonda konusan Vali Gökmen Çiçek, “Bu günü onurla ve gururla kutluyoruz çünkü bütün dünyaya örnek olan, bütün mazlum milletlere, esaret altinda olan milletlere örnek olan bir zafer kazandik. Bu zafer sadece Türk tarihi açisindan degil, dünya tarihi açisindan da çok büyük öneme sahiptir. Onun içindir ki 30 Agustos zaferimizden sonra birçok millet, bizim yaptigimiz gibi topyekun kurtulus mücadelesi baslatmislardir. Milletiyle, meclisiyle, askeriyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliginde böyle bir zaferin esi benzeri yok. Bu hem milli mücadele döneminde, hem Çanakkale’de, Yemen’den tutun da her yerde asker göndermis, nerde bir yangin varsa Kayseri’den Anadolu’nun gençleri yangini söndürmeye gitmisler. Öyle ki hepimizin bildigi gibi, konustugumuzda gözlerimizin dolmasina yol açan Kayseri Lisesi o sene mezun verememis. Çünkü Kayseri Lisesi’nin mezun olacak ögrencilerinin tamami cepheye gitmis, sehit olmus. Kayseri milli dava oldugunda, bu memleketin gelecegi söz konusu oldugunda her yere kimse yok mu demeden en önde kosan gençlerin memleketi olmus. Böyle bir memlekette 30 Agustos’u kutluyor olmaktan dolayi çok mutluyum. Ayrica sunu belirtmek istiyorum, aramizda sehit aileleri, gazilerimiz ve aileleri var. Özellikle geldikleri ve burayi sereflendirdikleri için önlerinde saygiyla egiliyorum. Onlar bize haklarini helal etmezlerse soludugumuz hava, içtigimiz su, yedigimiz yemek bize haram olur. Onlar öyle bir mücadele verdiler ki, çocuklari bizim su anda bu ortamda rahat bir sekilde zaferimizi kutlamamiz için ya sehit ya da gazi oldular. Su an bile Türk Silahli Kuvvetleri askerleri, polislerimiz, özel harekatlarimiz dünyanin çesitli yerlerinde düsman kovaliyorlar. Allah’tan hepsine yardimci olmasini diliyor, askerimizin ayagina tas degmemesinin duasini ediyorum. Hepinize tesekkür ediyorum” dedi.

Vali Çiçek’in konusmasinin ardindan 30 Agustos Zafer Pastasi’nin kesilmesi ile resepsiyon son buldu.
Kaynak: İHA