Büyükçekmece'de 30 Agustos Zafer Bayrami'nin 100. Yili Coskusu

30 Agustos Zafer Bayrami’nin 100. yili Büyükçekmece’de düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandi. Palmiye Meydani’nda baslayan fener alayi ve zafer kortejinin ardindan, sarkici Gökçe’nin sahnesiyle vatandaslar 30 Agustos Zafer Bayrami’ni büyük bir coskuyla kutladi.

Büyükçekmece'de 30 Agustos Zafer Bayrami'nin 100. Yili Coskusu
30 Agustos Zafer Bayrami’nin 100. yili Büyükçekmece’de düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandi. Kutlamalar kapsaminda düzenlenen fener alayina 7’den 70’e binlerce vatandas katilirken, gençlerin tasidigi 100 metre uzunlugundaki Türk bayragi kutlamalarin coskusunu daha da arttirdi. Fener alayinin ardindan Büyükçekmece Belediye Kent Meydani’nda sevilen sarkici Gökçe sahne aldi. Sarkilarini zaman zaman hayranlariyla birlikte seslendiren Gökçe’nin konserine katilim çok yogun oldu. Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, sevilen sarkiciya Büyükçekmece halki adina tesekkür ederek çiçek takdim etti. Büyükçekmece halki 30 Agustos Zafer Bayrami’nin ruhunu bir kez daha cosku ve heyecan içinde yasadi.

“Düsman dört günde Anadolu’dan temizleniyorsa, bu bir kahramanlik destanidir.”

30 Agustos Zafer Bayrami kutlamalarina katilan Büyükçekmece Belediye Baskani Hasan Akgün, “26 Agustos 1922’de Polatli’ya kadar dayanan düsman ordusu, eger dört günde Izmir’den geri gönderiliyorsa, düsman dört günde Anadolu’dan temizleniyorsa, bu bir kahramanlik destanidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bütün Kuvayi Milliyecilere, Sakarya Meydan Muharebesi’nin baskomutani Ismet Inönü’ye, Kazim Karabekir’e bütün sehitlere ve silah arkadaslarina sükran borçluyuz. Onlari saygiyla, sükranla, minnetle aniyoruz. Cumhuriyetimizin nihai olarak temelinin atildigi 30 Agustos Zafer Bayramimizin 100’üncü yili tüm Türk ulusuna, Büyükçekmece aileme, hepimize kutlu olsun” dedi.



“Biz 30 Agustos Zafer Bayrami ruhunu yasayan bir milletiz”

Baskan Hasan Akgün, “Yaklasik 4 kilometre yürüdük, her sene düzenledigimiz bayrak yürüyüsünü bu sene de gerçeklestirdik. Biz 30 Agustos Zafer Bayrami ruhunu yasayan bir milletiz. 30 Agustos ruhunu ebedi olarak yasatacagiz. Cumhuriyetimizi kuran Gazi Mustafa Kemal, silah arkadaslari ve Cumhuriyetimizi bu güne kadar ayakta kalmasini saglayan bütün sehitlerimizi rahmetle, minnetle aniyoruz. Cumhuriyetimizin yükseltilmesi için 30 Agustos Zaferi’nin ne demek oldugunu daha iyi anlamak ve anlatmak için görevimizi eksiksiz yerine getirecegiz. Gelecek kusaklara bunu iyi anlatmaliyiz agaç kovugundan çikmadi Cumhuriyet. Nihai olarak Cumhuriyetin temellerinin atilmis oldugu 1922’de 26 Agustosta Baslayip 30 Agustosta biten Zafer Bayrami’mizin 100’üncü yili tüm Türk olusuna kutlu olsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarini, bütün sehitlerimiz rahmet ve sükranla aniyoruz. Mekanlari cennet olsun” seklinde konustu.

Kaynak: İHA