Vali Yilmaz Açiklamasi 'Düldül Dagi'na Yapilan Teleferik 1 Ay Sonra Yolcu Tasimaya Baslayacak'

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde Düldül Dagi’nda yapimi devam teleferik çalismalarini inceleyen Vali Erdinç Yilmaz, teleferigin yaklasik 1 ay sonra yolcu tasimaya baslayacagini söyledi.

Vali Yilmaz Açiklamasi 'Düldül Dagi'na Yapilan Teleferik 1 Ay Sonra Yolcu Tasimaya Baslayacak'
Düziçi Belediyesi tarafindan 2246 rakimli Düldül Dagi’nda yapimina baslanan ve tamamlandiginda dünyada en uzun hatta sahip olan Bolivya Teleferik hattindan sonra ikinci sirada yer alan teleferik projesi Avrupa’da da birinci sirada yer alacak. Yaklasik 5 bin 500 metre uzunluga sahip olacak olan teleferik çalismalarini yerinde inceleyen Vali Erdinç Yilmaz, teleferigin 1 ay sonra yolcu tasimaya baslayacagini kaydetti.

Incelemelerinin ardindan açiklama yapan Vali Yilmaz, “Düldül Dagi’nin zirvesindeyiz. Buraya teleferik yapiliyor. Insallah belediyemiz yaklasik bir ay sonra yolcu tasimaya baslayacak. Gerçekten muhtesem, görülmeye deger bir manzara var. Çukurova’nin en yüksek noktasindayiz. Bu teleferik uzunluk olarak dünyanin ikinci, Türkiye’nin ise ara istasyonu olmadan en uzun teleferigi olacak. Yolculuk, yaklasik 25 dakika sürecek ve muhtesem bir manzara esliginde olacak. Teleferik hizmete girdiginde vatandaslarimizin buraya ilgi gösterecegini düsünüyorum. Simdiden hayirli, ugurlu olmasini diliyorum” dedi.

Düziçi Belediye Baskani Alper Öner ise teknik olarak teleferigin bittigini, çevre düzenlemesinin de 1 ay içerisinde tamamlanacagini söyledi.

Kaynak: İHA