Misir Ve Yunanistan'dan Akdeniz'de Ortak Tatbikat

Misir Silahli Kuvvetleri tarafindan yapilan açiklamada, Misir ve Yunanistan’in Akdeniz’de ortak deniz tatbikati düzenledigi bildirildi.

Misir Ve Yunanistan'dan Akdeniz'de Ortak Tatbikat


Misir ve Yunanistan, Akdeniz’de ortak tatbikat düzenledi.

Misir Silahli Kuvvetleri tarafindan yapilan açiklamada, "Silahli kuvvetlerin diger ordularla egitim seviyesini ve uzmanlik alisverisini tesvik etme plani çerçevesinde, iki ülke kuvvetleri kuzey filo bölgesinde (Misir’in) deniz egitimi gerçeklestirdi" denildi. Tatbikata Misir’in "el-Moaz" korvetinin ve Yunanistan’in "HS Ikaria" çikarma gemisinin katildigi belirtilen açiklamada, egitimin iki donanmanin deneyim alisverisinde bulunmasina ve ortak çikarlar elde etmek için birbirlerinin yeteneklerinden ögrenmelerine olanak sagladigi ve bölgede deniz güvenligi ve istikrarinin korundugu belirtildi.

Tatbikatin, denizdeki hayati bir hedefin potansiyel tehditlere karsi korunmasi ve deniz mayinlarinin imhasi da dahil olmak üzere çesitli egitim programlarini kapsadigi ifade edildi. Öte yandan geçtigimiz yil kasim ayinda Yunanistan, Misir, Güney Kibris Rum Yönetimi (GKRY) ve Birlesik Arap Emirlikleri (BAE), Yunanistan’da ortak bir hava ve deniz tatbikati düzenlemisti.

Kaynak: İHA