Pençe-Kilit Sehidi Civelek'in Sehadet Belgesi Ailesine Teslim Edildi

Kuzey Irak’ta sehit olan Piyade Tegmen Ömer Faruk Civelek’in sehadet belgesi, Karasu Kaymakami Ahmet Naci Helvaci tarafindan ailesine teslim edildi.

Pençe-Kilit Sehidi Civelek'in Sehadet Belgesi Ailesine Teslim Edildi
Pençe Kilit Harekati çerçevesinde Kuzey Irak’ta 17 Temmuz günü 2 bin 160 rakimda keskin nisanci atesiyle sehit olan Piyade Tegmen Ömer Faruk Civelek’in sehadet belgesi, babasi Hakki Civelek’e teslim edildi. Karasu Kaymakami Ahmet Naci Helvaci’nin belge tesliminde duygu dolu anlar yasandi. Belge teslimi sirasinda Ilçe Jandarma Komutani Hasan Alatas, Ilçe Emniyet Müdürü Halil Akyol, Sahil Güvenlik Karakol Komutani Yasin Ölüç, Askerlik Subesi Baskani Halis Özcan, Ilçe Müftüsü Bektas Günay, Ilçe Müftülügü Din Hizmetlileri Uzmani Seyfettin Sevinç, Mahalle Muhtari Ali Haldiz ve sehidin yakinlari hazir bulundu.

Kaymakam Helvaci, “Agustos ayi, Türk’ün zafer ayidir. Bugün Malazgirt Zaferi’nin yildönümü. Onlar bu kapiyi açtilar, siz ve evlatlariniz da bunu devam ettiriyor. Sükranlarimizi sunuyoruz, mekani cennet olsun” diyerek belgeyi sehit babasina teslim etti. Cuma namazi öncesi, Sehit Ömer Faruk Civelek ve tüm sehitler için Gölköprü Camii’nde mevlid-i serif okutuldu. Belge tesliminde de okunan mevlid-i serifin ardindan dualar edildi.
Kaynak: İHA