Köpeklerin Saldirisindan Umut'u Kurtaran Saglik Çalisani Konustu

Konya’nin Eregli ilçesinde oyun oynamak için arkadaslarinin yanina giden ve sokak köpeklerinin saldirisina ugrayan 8 yasindaki Umut Ünlü agir yaralandi. Köpeklerden küçük çocugu kurtaran saglik çalisani Yasin Mehmet Eryilmaz, “Sesi duyup da kosmamiz inanilmaz. Çocugu Allah annesine, babasina bagisladi. Çünkü biz gelmesek o çocugu muhtemelen öldürebilirlerdi” dedi.

Köpeklerin Saldirisindan Umut'u Kurtaran Saglik Çalisani Konustu
Olay, 23 Agustos Sali günü ögle saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, evlerinden çikip arkadaslarinin yanina giden ilkokul 3. sinif ögrencisi Umut Ünlü, 4 sokak köpeginin saldirisina ugradi. Umut Ünlü’ye köpeklerin saldirdigini fark eden bir kadin ogluyla birlikte çocugu kurtardi. Vücudunun birçok yerinden köpekler tarafindan isirilan 8 yasindaki Umut Ünlü’ye ilk müdahale olay yeri yakinlarinda evi bulunan saglik çalisani Yasin Mehmet Eryilmaz tarafindan yapildi. Ihbar üzerine olay yerine sevk edilen ambulansla Eregli Devlet Hastanesine kaldirilan Umut Ünlü, buradaki müdahalenin ardindan Konya Sehir Hastanesine sevk edildi. Yogun bakim ünitesine alinan 8 yasindaki Umut Ünlü, 3 günlük tedavisinin ardindan gözlerini açti.

“Köpekler çocugu parçaliyorlardi”

Köpeklerden küçük çocugu kurtaran saglik çalisani Yasin Mehmet Eryilmaz, “Benim evim yolun karsisinda. Orada hayvanlara yonca atiyordum. Bir grup köpegin bagirmasini, sesini duydum. Baktim bu tarafa ama yola bir sarjli yanasti. Bakti bu tarafa ve geri döndü gitti. Ben umursamadim. Annem ana yüregi biraz da hissetmis herhalde çocuga bir sey oldugunu, sesini duymus sanirim. O gelmis ona karsi yola kadar gelmis. Yasin kos dedi bana ben hemen kostum, elimde dirgen vardi. Buraya kadar geldim. 5 - 6 tane köpek burada çocugu parçaliyorlardi, resmen yiyorlardi çocugu hemen müdahale ettim. Host falan dedim saldirdim üzerlerine dönüp gittiler. Misir tarlasinin içine kadar kaçtilar” dedi.



“Saglik ekipleri gelene kadar elimizden geldigi kadar müdahale etmeye çalistik”

8 yasindaki Umut Ünlü’ye yardim ettikten sonra kafasinda büyük bir kesi oldugunu anlatan Yasin Mehmet Eryilmaz, “Kafasinda çok büyük bir kesi vardi, bayagi bir genis. Boynunda falan izler vardi. Köpekler dislerini geçirmis delikler vardi. Sirtinda, kalçasinda, bacaklarinda her tarafinda dis izleri vardi. Bizim oradan buraya gelmemiz iki dakikayi falan bulmustur. Iki dakika içinde yani o köpekler çocugu kaç defa isirdi, kaç defa parçaladi. Bes alti tane köpek ve küçük degildi, koca koca köpeklerdi, çoban köpegi gibi. Ben hemen gömlegi çikardim çocugun kafasinda kanayan yere bastim. Anneme dedim sen burada çocugun kafasina bas, çünkü çocugun bilinci böyle gelip gidiyordu. Kan kaybetmisti. Hemen gittim evden serum getirdim. Damar yolu açtim ve 112 saglik ekipleri gelene kadar bu çocuga elimizden geldigi kadar müdahale etmeye çalistik. Yogun bakimda yatti su anda durum iyiymis. Insallah bir sey olmaz” seklinde konustu.



“Biz gelmesek o çocugu muhtemelen öldürebilirlerdi”

Umut’a yardima gelmemeleri halinde daha kötü olacagini belirten Eryilmaz, “Ben 20 -30 yildir buradayim. Ufak tefek isirma olaylari oluyor. Çocuklugumdan beri hatirliyorum böyle basimiza gelen seyleri. Ama bu sekilde böyle 5-6 köpegin bir çocugu neredeyse yiyecekmis gibi yani bu sekilde olay basimiza gelmedi. Insallah bundan sonra da gelmez. Annem o olayin sokuyla kadin sinir krizi gibi kendinde degildi, bagiriyordu sürekli feryat ediyordu. Yanima da ilk firsatta yanasamadi o sesi duyup da kosup gelip o manzarayi gördükten sonra. Saglikçi oldugum halde çok kazalarla, ölüm olaylari gördügüm halde beni bile derinden etkilemisti. Sesi duyup da kosmamiz inanilmaz. Çocugu Allah annesine, babasina bagisladi. Çünkü biz gelmesek o çocugu muhtemelen öldürebilirlerdi” diye konustu.



“Durumu daha iyiye gidiyor insallah”

Köpekler tarafindan agir yaralanan Umut’un babasi Durmus Ünlü, “Ben çalismaya gitmistim. Evde yoktum. Umut da camiden abisiyle beraber geliyor. Annesinin yanina gelip, çikiyor. Daha sonra Umut annesinin yanindan ayrildiktan sonra eve geliyor. Evde bir su içiyor. Oradan da arkadasin yanina gitmek istiyor herhalde. Giderken dört tane köpek bir sekilde kistirmis, yatirmis çocugu. Altinda kalmis çocuk. Bagiriyor anne diye. Tesadüf komsu oradan sesleri duyuyor. Geliyor bakiyor ki dört tane köpek çocugu parçaliyor. Kurtarma sansi yok bir kadin, dört köpege karsi sonra oglunu çagiriyor. Ogluyla bir sekilde çocugu kurtariyorlar. Orada oglu saglikçi oldugu için evden gidiyor bir serum getiriyor. Serum takip ilk müdahaleyi yapmis. Çocugu ambulansa bindirince beni ariyorlar ogluna köpek saldirdi diye. Ambulansa bindirip hastaneye götürüyoruz. Hastanede bakiyorum ki çocuk orada yani her tarafi parçalanmis ve yara içinde. Orada ilk müdahale yapiliyor. Sonra Konya Sehir Hastanesi sevki yapiliyor. Götürdük orada saat bese kadar acilde müdahaleler yapiliyor. Daha sonra yogun bakima aliniyor. Sali gününden Cuma gününe kadar yogun bakimda bilinci kapali sekilde yatti. Dün açilmisti, bugün daha da yerine geldi. Daha yeni yanindan geldik, gördük. Durumu daha iyiye gidiyor. Insallah daha baska sikinti olmayacak ilerleyen günlerde elimize alacagiz oglumuzu” seklinde konustu.

Kaynak: İHA