Karatay'da Üniversiteyi Ilk Defa Kazananlara Destek

Konya’nin merkez Karatay Ilçe Belediyesi, ilçede ikamet eden, Türkiye’de özel veya devlet herhangi bir üniversitesinin lisans ve ön lisans programlarina bu yil ilk defa yerlesip kaydini yaptiran Karatayli gençlere bin TL katki verilecegini duyurdu.

Karatay'da Üniversiteyi Ilk Defa Kazananlara Destek
Karatay Belediyesi, üniversite sinavini kazanarak kaydini yaptiran Karatayli ögrencilere bin TL egitim destegi verecek. Karatay Belediyesi’nin bu yeni projesi çerçevesinde devlet, özel veya vakif üniversitesi fark etmeksizin ilk defa üniversiteye yerlesen ve kayit yaptiran Karatayli gençlere bir defaya mahsus bin lira katki saglanacak. Ögrenciler, https://universite.karatay.bel.tr adresine gerekli bilgilerini girerek basvuru yapabilecek. 26 Agustos’ta baslayan müracaatlar, 31 Agustos Çarsamba günü sona erecek.

Basvuru yapabilmek için gerekli sartlar ise söyle:

Ögrenci Türkiye sinirlari içinde bir üniversiteye yerlesmis olmalidir. Üniversitelerin ön lisans ve lisans programlarina 2022 yilinda ilk defa yerlesenlerin basvurulari kabul edilecektir. Ögrencinin ve velisinin 01.08.2022 tarihi itibariyle Karatay’da ikamet etmesi gerekmektedir. ÖSYM Yerlestirme Sonuç Belgesi (Okul-Bölüm Belirten) ve Okul Kayit Belgesi’nin (ya da Ögrenci Belgesi) basvuru formuna eklenmesi gerekmektedir. Açikögretim veya uzaktan ögretim kazanan ögrencilerin basvurulari alinmayacak. Devlet, özel ve vakif üniversitelerini kazanmis olan ögrenciler basvuruda bulunabilir. Bu egitim destegi tek sefere mahsus olmak üzere yukaridaki sartlari saglayan ve kaydini olusturan her ögrenci için bin TL’dir.

“Karatay Belediyesi olarak egitim hayatinizin her alaninda yaninizdayiz”

Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, konuyla ilgili olarak yaptigi açiklamada, “Karatay Belediyesi olarak egitim hayatinin her alaninda gençlerin yanindayiz. Son YKS sinavinda sinav kayit ücreti destegi saglamistik. Sosyal belediyeciligimizi bu alanda bir baska boyuta tasiyarak bu yil üniversiteye ilk adimini atacak tüm Karatayli gençlerimize nakdi destek saglamaya karar verdik. Karatayimizda ikamet edip lisans ve ön lisans egitimi vesilesiyle ülkemizin birçok üniversitesine gidecek olan tüm ögrencilerimize bin TL egitim destegi saglayacagiz, hayirli olsun” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA