ATO'nun Imza Eserinde Ilk Meclis Toplantisi Yapildi

Adana Ticaret Odasi’nin (ATO) 2018-2022 Yönetimi ve Meclisi’nin imza projesi olan yeni hizmet binasinda ilk Meclis Toplantisi gerçeklestirildi.

ATO'nun Imza Eserinde Ilk Meclis Toplantisi Yapildi
ATO Meclis Baskani Ismail Aci baskanliginda, Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin katilimiyla gerçeklestirilen Agustos Ayi Meclis Toplantisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaslari ile geçmis dönem ATO Yönetici ve çalisanlari anisina saygi durusu ve ardindan Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

ATO Meclis Baskani Ismail Aci, toplantinin açilis konusmasinda, yeni hizmet binasinin bayragi devralacak yeni nesillerle beraber uzun yillar Adana’ya hizmet verecegini belirtti.

Son dönemlerde, finansman sikintisinin is dünyasinin önüne duvar ördügünü söyleyen Aci, is dünyasi olarak; üretim, istihdam, yatirim için bankalardan daha duyarli ve yapici bir tutum beklediklerini ifade etti.

Tarimdan ticarete, hizmet sektörlerinden sanayiye kadar her sektörde enflasyonun ve girdi maliyetlerinin hizli artisiyla finansman sorununun günden güne büyüdügünün altini çizen Aci, ”Yasadigimiz yüksek enflasyon süreci, girdilerdeki maliyet artislarini fiyatlara yansitamayan üyelerimizin sermayeleri günden güne eritmektedir. Bu dönemde KOBI’ler için çarklarin dönmesini saglayacak kredi mekanizmalarinin yaratilmasi ve kredi piyasalarinda istikrar aciliyet kazanmistir. Zira ülkemizde yatirim yapan, ihracat ve istihdam saglayan her firma, bizim milli degerimizdir ve bu firmalarin korunmasi ve büyümesi için her türlü imkân seferber edilmelidir” dedi.



Bayram: "Bu gurur hepimizin"

Toplantida Meclis Üyeleri’ni yeni hizmet binasi çalismalari hakkinda bilgilendirmek için söz alan ATO Baskan Yardimcisi ve Insaat Komisyonu Baskani Yücel Bayram, ATO’nun kurulusunun 125’inci yilinda temeli atilan projenin Adana’ya yakisir bir özen ve özveriyle tamamlandigini kaydetti.

“Büyüyen ve her gün gelisen Adanamiza kusursuz hizmet verebilmek için gece gündüz demeden çalistik ve projemizi layikiyla tamamladik. Bu binanin sahibi Adana Ticaret Odasi üyeleridir” diyen Yücel Bayram, konusmasini su sözlerle sürdürdü: “Hizmet binamizin yapiminda öncelikle seffafliga önem verdik. Her asamada komisyonumuzla istisare halinde olduk. Hakkaniyetli ve hassas davranarak projemizi bu günlere getirdik. Ne mutlu ki yeni binamizi bu projede emegi olan 2018-2022 Meclisimize yetistirdik.”

Modern mimari ve yüksek teknolojiden faydalanilarak, tam da hayal edilen gibi dönemin sartlarina ve ihtiyaçlarina uygun sekilde tasarlanan yeni hizmet binasinin çok kisa bir zaman içerisinde Adana halkina da hizmet vermeye baslayacagini duyuran Yücel Bayram, insaat komisyonu üyelerine, ATO Yönetim Kurulu’na, Meclis Üyeleri’ne, Komite Üyeleri’ne, Oda çalisanlarina ve projenin sehre kazandirilmasi için cesaret veren ATO üyelerine tesekkür ederek konusmasini sonlandirdi.

ATO’nun en özel günü

Toplantida meclis üyelerine hitap eden ATO Yönetim Kurulu Baskani Atila Menevse ise, yeni hizmet binasinin projelendirilme serüvenine degindi. “ATO’da Meclis ve Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptigim 23 yillik geçmisimde birçok toplantiya konu olduguna sahit oldugum, ATO’nun ve Adana’nin yeni hizmet binasina ihtiyaç duymasi konusu nihayetinde bu dönem meclisimizle hayata geçirildi” ifadelerini kullanan Atila Menevse, “Bugün bizim için özel bir gün. Yaklasik 3 yillik bir çalismanin ürünü olan yeni hizmet binamizda sizlerle birlikte bu ilk toplantiyi yapmak gurur verici bir durum. Su an içinde bulundugumuz binamiz, bu siralarda oturan tüm Meclis Üyelerimizin eseridir ve yillarca Adana is dünyasina hizmet verecektir. Hepimiz faniyiz. Bir gün bizim çocuklarimiz, torunlarimiz biraktigimiz bu eserle bizleri anacaktir. Ben sahsim olarak sizlere, Meclis Baskanima, Yönetim Kuruluma ve Baskan Vekilime, Oda personelimize bu projenin hayata geçirilmesinde vermis olduklari emeklerden dolayi çok tesekkür ediyorum. Yeni binamizda yaptigimiz bu ilk toplantimiz ve sonrasinda yapacagimiz toplantilarimizin ve alacagimiz kararlarin Adana is dünyamiz adina hayirli olmasini temenni ediyorum” dedi.



Krizden çikis reçetesi: Üretim

Meclis toplantisinda ekonomik degerlendirmelerde de bulunan Baskan Menevse Türkiye’nin her krizden üretimle çiktigini kaydetti.

Menevse sözlerine söyle devam etti:

“Kalkinma ve rekabetçilikte ekonominin en önemli aktörleri olan KOBI’lerimizin yatirim, üretim ve istihdama sagladiklari katki ekonomimizin ayakta kalmasi için önemli bir potansiyel olusturmaktadir. Ekonomik sikintilarin arttigi günümüzde, isletmelerimiz artik kronik bir soruna dönüsen finansmana erisim, nakit akisi ve ham madde maliyetlerindeki artislardan dolayi ciddi sikintilar yasamaktadir. Büyük isletmelerimize göre daha kirilgan bir yapiya sahip olan KOBI’lerimizin sorunlarinin etkili bir sekilde çözülmesi için, gerekli mekanizmalarin hizla devreye alinmasi sarttir. Buna paralel olarak, bankacilik sektöründeki yüksek kredi faizleri ve teminat kosullarina dair sorunlar da çözüm üretilecek alanlar arasinda öne çikan konulardandir.”

Menevse, agustos ayi içerisinde TOBB Baskani M. Rifat Hisarciklioglu, Oda-Borsa Baskanlari ve Türkiye Bankalar Birligi Baskani ve bazi bankalarin genel müdürlerinin katilimiyla gerçeklestirilen “Finansmana Erisim” toplantisina katilarak üyelerden gelen talepleri ve sorunlarini aktardigini kaydetti.

Yeni hizmet binasinda gerçeklestirilen Agustos Ayi Meclis Toplantisi, Meclis Üyelerinin gündem maddelerini oylamasi ve görüs-önerilerini aktarmalariyla son buldu.
Kaynak: İHA