Kirik Tampondan Yakalanan Dolandiricilardan Akil Almaz Tezgah

Denizli’de yasli adamin 80 bin TL degerindeki altinlarini kendilerini jandarma olarak tanitip çalan 2 dolandiricinin tezgahi, akillara durgunluk verdi. JASAT’in 186 farkli kamera incelemesi sonrasi kirik tampon detayi ile bulunan dolandiricilardan taksicinin, müsteri olarak gösterdigi suç ortagini ayni taksiyle 5 dakika içinde farkli sokakta ikinci kez yakalanmamak için aldigi ortaya çikti.

Kirik Tampondan Yakalanan Dolandiricilardan Akil Almaz Tezgah
Tavas ilçesinde meydana gelen olayda edinilen bilgilere göre, Mehmet E.D. (36) ve taksici Ahmet Ü. (28), ilçede bulunan Orhan G.’yi (83) dolandirmak için akil almaz bir yönteme basvurdu. Kent merkezinde ki otogarda bulusan ikiliden Mehmet E., suç ortaginin kullandigi taksiden Pamukkale ilçesinde bulunan incilipinar parkinda indi. Yakalanmamak için 5 dakikada farkli bir sokaga giden Mehmet E., tekrar ayni taksiye binerek Ahmet Ü. ile beraber Tavas ilçesine gitti. Burada kendilerini jandarma olarak tanitan ikili, Orhan G.’nin 80 bin TL degerindeki altinlarini alarak kayiplara karisti.

JASAT devreye girdi

Olayin ardindan Denizli Il Jandarma Komutanligi’na bagli JASAT ve Tavas Ilçe Jandarma Komutanligi ekipleri, bölgeye giderek çalisma baslatti. Güvenlik kameralarini inceleyen JASAT, alana bir taksinin geldigini ve tamponunda kirik oldugunu fark ederek Denizli’de ki taksileri teker teker inceleyip çalismalarini genisletti. Ulastiklarini taksici Ahmet Ü.’nün kisiyi tanimadigini söylemesi üzerine kent merkezinde 186 kamera kaydini izleyen JASAT, 48 saat sonra gerçegi ortaya çikardi. Taksicinin alinan altinlari bozdurdugunu ve suç ortagiyla farkli noktalarda müsteri ayagi yaparak aracina aldigini belirleyen JASAT, dolandiricilari saklandigi yerde kiskivrak yakaladi.

Ilk olayi degilmis

Islemleri için karakola götürülen Ahmet Ü.’nün 11 adet suç kaydi oldugu, Mehmet E.D.’nin de 16 suç kaydi ve daha önceden baska ilde ayni yöntemlerle 800 bin TL’lik dolandiricilik yaptigi ortaya çikti. Ifadeleri ardindan adli makamlara sevk edilen Mehmet E.D. tutuklanarak ceza evine gönderilirken, taksici ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi. Taksicinin altinlari bozdurmasi ve kirik tamponlu taksinin yolda gitmesi ise güvenlik kameralarina yansidi.

Akil almaz yöntemle dolandirilan yasli adam, 48 saat içinde JASAT’in buldugu ziynet esyalarina kavustu. Gözyaslarina hakim olamayan yasli adam, ekiplere tesekkür ederek hizli çalismalarindan dolayi minnettar oldugunu söyledi.

Kentte suçlulara geçit vermeyen JASAT, böylelikle bir faili meçhul olayi daha aydinlatarak çözüme kavusturmus oldu.
Kaynak: İHA