Zabita Müdürünün Vurulma Olayinda Tutuklu Sayisi 4'E Çikti

Aydin’in Didim ilçesinde Belediye Zabita Müdürü Murat Hacifettahoglu’nun silahli saldirgan tarafindan vurulmasi olayiyla ilgili olarak tutuklu sayisi 4’e çikti.

Zabita Müdürünün Vurulma Olayinda Tutuklu Sayisi 4'E Çikti


Didim Belediyesi Zabita Müdürü Murat Hacifettahoglu, 1 Agustos günü evinin önünde ogluyla birlikte çöp atmak istedigi sirada üzerine dogru kosarak gelen kar maskeli bir süpheli tarafindan 5 el kursun sikilmasi sonucu yaralanmis, kursunlardan 2’si sag ayagina 1’i ise sol ayagina isabet etmisti. Yaralanan Zabita Müdürü Aydin Adnan Menderes Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesine sevk edilerek ameliyat edilerek taburcu edilmisti. Olayla ilgili olarak güvenlik kameralarini inceleyen emniyet güçleri, olayin tetikçisinin M.A.S. (20) oldugunu tespit ederek, tetikçi M.A.S’nin olayin hemen ardindan arkadasi olan E.A’dan (22) yardim istedigi ve süphelilerin C.T’ye ait oldugu tespit edilen araçla Istanbul’a kaçtigi belirlenmisti. Asayis Büro Amirligi ekipleri süphelilerin yakalanmasi noktasinda yüzlerce saat is yeri ve güvenlik kamerasi inceledi ve süphelilerin Istanbul Silivri’de saklandigini tespit ederek, Silivri’de belirlenen villaya yapilan baskinda süphelilerin tamami yakalanarak gözaltina alindi ve Didim’e getirilmisti. Iddialara göre, olayin tetikçisi M.A.S’nin akrabasinin Didim’deki bir otelde çalistigi ve otelin sahibi is insani A.O. ile akrabasi olan M.O’nun da olayla baglantili olarak Didim’de emniyet güçlerince gözaltina alinmis ve adliyeye sevk edilen 6 süpheliden Tetikçi M.A.S ile arkadasi E.A ve M.G tutuklanmis, diger süpheliler adli kontrol sarti ile serbest kalmisti.

"Süpheli kendi teslim oldu"

Didim Emniyeti olayla ilgili olarak firari olarak aradigi ve olayla baglantisi oldugu tespit edilen R.A Didim Emniyeti’ne gelerek kendisi teslim oldu. R.A tutuklu olan E.A’nin arkadasi oldugu ve tetikçiye yardim ettigi ileri sürülürken, emniyetteki sorgusunun ardindan adliyeye sevk edilen R.A tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA