Yesilyurt'ta Çocuklara Robotik Kodlama Ögretiliyor

Malatya Yesilyurt Belediyesinin egitim hizmetleri çerçevesinde Kiltepe mahallesinde hizmete sundugu Yesilyurt Mesleki Egitim ve Yasam Merkezinde açilan Robotik Kodlama Kursuna katilan çocuklara blok ve metin tabanli kodlama egitimleri veriliyor. Kurs sayesinde yeni nesil yazilimcilarin yetismesine de imkan saglaniyor.

Yesilyurt'ta Çocuklara Robotik Kodlama Ögretiliyor
Egitimde ve bilgi teknolojilerinde öncü kent olma hedefiyle robotik kodlama, inovasyon ve yazilim gibi alanlarda ki çalismalarini yogunlastiran Yesilyurt Belediyesi tarafindan açilan Robotik Kodlama Kursuna çocuklar büyük ilgi gösteriyorlar. Alaninda deneyimli egitimciler gözetiminde gerçeklesen teorik ve pratik egitimleri dikkatlice takip eden çocuklar, algoritma olusturmadan 3D çizim tasarlamaya kadar, lego setleri ile programlamadan, bilgisayar kullanimina kadar birçok alanda kendini gelistirerek yazilim dünyasina giris yapiyor. Blok ve metin tabanli kodlama egitimi alan gençler gelecekte yazilim mühendisi olma yolunda temel egitimlere erken yaslarda kavusmus oluyorlar. Ögrencilerin teknoloji eko sistemini daha yakindan deneyimleyebilmeleri adina ulusal ve uluslararasi yarismalara katilimlarina imkan saglanacak gerekli tüm makine, teçhizat ve ekipmanda Robotik Kodlama Atölyesi’nde yer aliyor. Egitimler sayesinde sorun çözme, takim duygusu kazanma, gelistirme ve analitik düsünme gibi pek çok alanda beceri kazanan çocuklar, kendilerine bu imkani sunan Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar’a tesekkürlerini sundular. Kurs ortaminda çok güzel bilgiler ögrendigini söyleyen Hella Erdermis isimli bir ögrenci, “ Robotik kodlama ve yazilim ögreniyoruz, burayi çok seviyorum. Ögretmenimiz bizimle yakindan ilgileniyor, bizi çok seviyor. Bize bu imkani sunan Belediye Baskanimiz Mehmet Çinar’a tesekkür ediyoruz” dedi.

Egitimler sirasinda çok degerli bilgiler ögrendiklerini söyleyen kurs ögrencilerinden Fatma Zehra ise “Iki haftadir buraya geliyorum, blok ve metin tabanli kodlama egitimleri aliyoruz. Öncelikle simülasyon üzerinden devreler yapiyoruz ardindan tamamen gerçek olacak sekilde devrelerimizi tamamlayacagiz. Çok güzel bir ortamimiz var, yararli bilgiler ögreniyoruz. Belediye Baskanimiza ve buradaki ögretmenimize çok tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Cemal Kurdas isimli bir ögrenci de, ’’Blok ve metin tabanli kodlama egitimlerimiz çok güzel ilerliyor, öncelikle simülasyon üzerinden yaptigimiz devrelerin gerçegini de yapacagiz. Burada olmaktan çok mutluyum, güzel bilgiler ögreniyoruz, kendimizi yetistiriyoruz” diye konustu.

Kursta robotik kodlamanin tüm boyutlarini ögrenmeye çalistiklarini söyleyen ögrenci Ayse Zümra Apak ise kendilerine bu imkanlari sunan Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar’a tesekkürlerini dile getirdi.

Robotik Kodlama Kursuna 36 ögrencinin katildigini söyleyen Kurs Ögretmeni Basak Keçeci de, çocuklari bilim ve teknoloji ile bulusturduklarini belirterek, “Gelecegin dili olarak görülen robotik kodlamanin tüm boyutlarini erken yaslarda çocuklarimiza ögretmeye çalisiyoruz. 36 ögrencimizin katildigi kursumuzda blok ve metin tabanli kodlama egitimleri veriyoruz. Ögrencilerimiz de severek ve heyecanla kursumuza geliyor ve ögrenmeye çalisiyorlar. Bizim amacimiz bu egitimlerle gençlerimize kodlama egitiminin temelini vererek gelecekte bu alanda alacaklari egitime zemin hazirlamaktir. Gelecegimiz olan çocuklar, kodlamayi ne kadar erken ögrenirse bilime, egitime ve teknolojiye katkilari da o kadar çabuk olur. Bize bu imkânlari sundugu için Yesilyurt Belediye Baskanimiz Mehmet Çinar’a tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA