Yalova'da Simit Tablasiyla Bayilma Numarasi Yapip Turistleri Kandirdilar

Yalova’nin turizm ilçesi Termal’de simit tablasiyla bayilma numarasi yaparak turistlerin duygularini sömüren ve paralarini alan 2 süpheli polis tarafindan gözaltina alindi.

Yalova'da Simit Tablasiyla Bayilma Numarasi Yapip Turistleri Kandirdilar
Alinan bilgiye göre, Termal ilçesini mesken tutan iki süpheli farkli yerlerde 10’ar dakika arayla bayilma numarasi yapti. Simit tablalarini düsüren süpheliler ilçeye tatile gelen turistlerin duygularini sömürerek paralarini aldi. Süphelilerden biri Gökçedere Mahallesi’nde yol üzerinde yanindan lüks araç geçtigi sirada bayilma numarasi yaparak kendini yere atti. Simitleri yere dökülen sahsa lüks araç sahibi otomobilinden inerek yardim etti. Hasta oldugunu ve ailesini geçindirmekte zorluk çektigini söyleyerek turistlerin duygulariyla oynayan sahsa vatandaslar para yardimi yapti.

Yasanan olaydan kisa süre sonra bu kez Termal Kaplica Isletmeleri’nde baska bir kisi simit tablasiyla kendini yere atti. Sahsin durumuna üzülen ve yardimina kosan vatandaslar para yardiminda bulundu. Sahsin durumuna aciyan bir kisi tüm simitlerine karsi 200 lira verdi.

Süpheliye ilk müdahaleyi yapan kaplicalardaki saglik görevlisi, bayginlik numarasi yapan sahsin saglik durumunun iyi oldugunu tespit etti.

Bu sirada olay yerine gelen Termal Ilçe Emniyet Amirligi ekipleri durumundan süphelendikleri sahsi gözaltina aldi. Polis öte yandan diger süpheli sahsa da ulasarak gözalti islemi gerçeklestirdi.

Süpheliler hakkinda adli ve idari islem baslatildigi ögrenildi.
Kaynak: İHA