Türk F-16'Larini Yunan Uçaklari Yine Taciz Etti

Ege Denizi’nde NATO görevi yapan Türk uçaklarina, NATO üyesi Yunan F-16’larinca radar kilidi atilarak tacizde bulunuldu.

Milli Savunma Bakanligi kaynaklarindan alinan bilgiye göre, Ege Denizi’nde icra edilen NATO’nun havadan erken ihbar AWACS uçagi ve Nexus Ace egitim görevini gerçeklestiren 2 Türk F-16 savas uçagi, 24 Agustos’ta Yunanistan’a ait F-16 savas uçaklari tarafindan radar kilidi atilarak taciz edildi.

Türk uçaklarinin da radar kilidi atarak, Yunan uçaklarina gerekli karsiligi verdigi ögrenildi.

"Yunanistan’in gerginligi artirmak için israrla NATO görevlerini hedef almaya devam ettigini" belirten kaynaklar, yasanan son taciz olayiyla Yunanistan’in, kasitli ve planli olarak bu davranislara yöneldigini ifade etti.

Daha önceki tacizde oldugu gibi bu olayda da NATO makamlarinin bilgilendirildigini belirten bakanlik kaynaklari, bu olayin, Yunanistan Savunma Bakanligi’nin bir önceki olayla ilgili yaptigi açiklamalarinin gerçegi yansitmadiginin kaniti oldugunu vurguladi.

Ayrica Milli Savunma Bakanligi kaynaklari, Yunanistan’in bu davranisinin kesinlikle NATO müttefiklik ruhu ile bagdasmadigi ve uçus emniyetini önemli ölçüde riske attigini da kaydetti.

Türk Hava Kuvvetlerine ait F-16’lar, NATO’nun "Varlik Gösterme Harekatlari" kapsaminda Dogu Akdeniz’de uçus gerçeklestirdigi sirada Yunanistan’a ait uçaklar tarafindan radar kilidi atilarak taciz edilmisti.

Yunanistan Askeri Atasesi Milli Savunma Bakanligi’na çagirilmis ve Yunan uçaklarinin NATO görevini tehlikeye atmasina sert tepki gösterilmisti.
Kaynak: İHA