SANKO Üniversitesi'nin 'ISO Bilgi Güvenligi Yönetim Sistemi Belgesi' Gururu

SANKO Üniversitesi, ISO/IEC 27001 Bilgi Güvenligi Yönetim Sistemi (BGYS) Belgesi aldi.

SANKO Üniversitesi'nin 'ISO Bilgi Güvenligi Yönetim Sistemi Belgesi' Gururu
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dagli, “Kuruluslarin devamliligi için büyük öneme sahip olan bilgi güvenligi konusunda almis oldugumuz belge, konuya verdigimiz degerin de bir göstergesidir” dedi.

Senato Salonunda gerçeklestirilen törende süreç hakkinda bilgi veren Prof. Dr. Dagli, 2021 yili Kasim ayinda danismanlik hizmeti alinarak ISO/IEC 27001 Bilgi Güvenligi Yönetim Sistemi (BGYS) belgelendirmesi için hazirlik çalismalarina basladiklarini söyledi.



SANKO Üniversitesi’nde ISO/IEC 27001 BGYS çerçevesinde süreçlerin planlanmasi, uygulanmasi, takibi, iyilestirilmesi vb. çalismalarin gerçeklestirilmesi ve sürdürülmesi için “Bilgi Güvenligi Yönetim Sistemi Ekibi” olusturduklarini belirten Prof. Dr. Dagli, sunlari kaydetti: “ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve TS 13811 Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistemi standartlari uygulanan üniversitemizde, ISO/IEC 27001 BGYS çalismalari hizla tamamlanarak 22 Subat 2022 tarihinde bir iç tetkik gerçeklestirdik. 30 Mayis 2022’de gerçeklestirilen dis tetkikte yapilan degerlendirme sonucunda, üniversitemizde gerekli kosullari olusturdugumuz için ISO/IEC 27001 BGYS Sertifikasi almaya hak kazandik. Belgenin alinmasinda emegi geçenlere tesekkür ediyorum.”

Konusmalarin ardindan Prof. Dr. Dagli’ya, Proks Belgelendirme ve Özel Egitim Hizmetleri Limited Sirketi Genel Müdürü Alper Öztürk tarafindan ISO/IEC 27001 BGYS Belgesi takdim edildi.

Törene üniversite yönetim kurulu, senato üyeleri, kalite koordinatörlügü ve bilgi islem müdürlügü yöneticileri katildi.

Kaynak: İHA