ÖNDER Imam Hatipliler Derneginden Sarkici Gülsen'e Suç Duyurusu

Sarkici Gülsen’in imam hatiplilere yönelik ifadelerine iliskin ÖNDER Imam Hatipliler Dernegi üyeleri Istanbul Adalet Sarayi’na gelerek suç duyurusunda bulundu.

ÖNDER Imam Hatipliler Derneginden Sarkici Gülsen'e Suç Duyurusu


Sarkici Gülsen’in imam hatiplilere yönelik ifadelerine iliskin 81 ilde es zamanli suç duyurusunda bulunuldu. Istanbul Adalet Sarayi’na gelen ÖNDER Imam Hatipliler Dernegi Genel Baskan Yardimcisi Sabahattin Yamak ve dernek üyeleri adliyede suç duyurusu dilekçelerini savciliga sundu. Dilekçede, sarkici Gülsen Bayraktar Çolakoglu’nun "hakaret suretiyle halkin bir kesimini asagilama" suçundan kamu davasi açilmasi talep edildi.

Türkiye’nin dört bir yaninda ayni anda suç duyurusunda bulunduklarini söyleyen Sabahattin Yamak, “Bugün Türkiye’nin dört bir yaninda 81 ilinde 900 ilçesinde malum sahis ve malum sahislar hakkinda hesap verme günü oldugunu, asil hedef Türk toplumunun tamaminin Türk toplumunun aile yapisinin oldugunu özellikle vurgulamak istiyoruz. Çünkü son zamanlardir bu malum sahis ve ayni tiynette bulunan bazi sahislarin Türk toplumunun inancinin, örfünün, adetinin ayaklar altina alinan cümleler ve hakaretler sarf ettigini hepimiz yakinen takip ediyoruz. Imam hatipliler olarak dün oldugu gibi bugün de hak, hukuk, adalet ve mesru zeminden asla çikmadan yapilan haksizliklari, hukuksuzluklari dile getirmeye ve hak ile hukuku mesru zeminlerde aramaya devam edeceklerini, Imam hatipler dün oldugu gibi bugün de bu toplumun yüz akidir, yüz aki olmaya devam edecektir. Imam hatip mezunlari, aileleri, Türkiye Cumhuriyeti’nin her bir ferdi bu yakisiksiz, çirkin, insan onurunu, haysiyetini asagilayan malum sahislarin hesap verecegini bilmelidir” dedi.

Kaynak: İHA