Köyde Çocuklar Için Tren Yaptilar

Bursa’da köyün gençleri çocuklari mutlu etmek için hurda varillerden tren yapti. Çocuklari ücretsiz köyde gezdiriyor.

Köyde Çocuklar Için Tren Yaptilar
Mustafakemalpasa ilçesi Çaltilibük köyü gençleri köydeki çocuklari mutlu etmek için örnek bir projeye imza atti. Geri dönüsümden aldiklari demir hurda varilleri kesen gençler bu varillere tekerlek katip kaynak yaparak vagon haline getirdi. Her bir vagon 4 çocugun oturabilecegi sekilde tasarlandi. Hazirladiklari vagonlari 3 tekerlekli motosikletin arkasina takarak tren haline getirdiler. Abilerinin yaptigi vagonlara binen çocuklar köyde trenle yolculuk yapmanin keyfini çikartti. Köydeki tüm çocuklari kendi yaptiklari trenle yolculuk yaptiran gençler onlara unutamayacaklari bir gün yasatti. Gençler Mustafakemalpasa Belediye Baskan’indan yaptiklari tren için köylerine yol yapilmasini istiyor. Köydeki trenle çocuklar ne zaman gezmek istese abileri onlari istedikleri zaman gezdiriyor.

Çocuklari mutlu etmek için böyle bir projeyi hayata geçirdikleri ifade eden Çaltilibük Dernek Baskani Fikri Çakir, "Çocuklarimiz bizim gelecegimiz onlari mutlu etmek için köyün gençleri bir araya gelerek hurda varillere teker takip kaynak yaparak vagon haline getirdi. Yapilan 4 adet vagon 3 tekerlekli motosikletin arkasina takilarak tren haline getirildi.

Bu trenle köyün çocuklarina köy meydaninda tur attirdik. Çocuklar çok mutlu oldu. Belediye baskanimizdan bu tren için yol istiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA