Ingiltere'de Burs Kazanan Türk Ögrenciler Ugurlandi

Birlesik Krallik tarafindan 1983 yilindan bu yana finanse edilen Chevening bursiyeri Türk ögrenciler Ingiltere’ye ugurlandi.

Birlesik Krallik Disisleri, Milletler Toplulugu ve Kalkinma Bakanligi tarafindan 1983 yilindan bu yana finanse edilen Chevening Burs Programi 2022/23 yili bursiyerleri için Ingiltere’nin Ankara Büyükelçiligi’nde resepsiyon düzenlendi.

2022/23 akademik yili için seçilen 20 Türk bursiyer Eylül ayi itibariyla; isletme, uluslararasi politika, hukuk, göç, klinik psikoloji, veri bilimi, film yapimi, saglik ekonomisi, tarih ve müze çalismalari gibi çesitli alanlarda Birlesik Krallik’in ileri gelen üniversitelerinde egitim hakki kazandi.

Birlesik Krallik Büyükelçiligi Geçici Maslahatgüzari Ajay Sharma resepsiyonda yaptigi konusmada egitim programina kayit olan Türkiye vatandasi ögrenci sayisinin 13 bin 430 oldugu bilgisini vererek, "Birlesik Krallik’in dünya çapinda üne sahip okullarinin yabanci ögrencileri cezbediyor olmasindan memnuniyet duyuyoruz. Türkiye, Birlesik Krallik’i bir egitim destinasyonu olarak seçme konusunda güçlü bir büyüme gösteriyor. Son üç akademik yilda, Birlesik Krallik’taki herhangi bir egitim programina kayit olan Türk vatandasi ögrenci sayisi 13 bin 430 oldu. 2021/2022 vize istatistiklerine göre, bir önceki yila göre yüzde 82 artisla, Türk vatandaslarina yaklasik 4 bin ögrenci vizesi verildi.

Bu yilki Chevening bursiyerleri bu basariyi elde etmeden önce oldukça rekabetli bir süreçten geçtiler. Chevening burs programi, 2022/23 dönemi için tüm dünyada yaklasik 50 bin geçerli basvuru aldi ve mülakat asamasi sonrasinda yaklasik yüzde 3 basvuru sahibi Chevening bursuna hak kazandi. Bu yil Türkiye’den 551 basvuru aldik ve 20 kisi bursa hak kazandi. Ayni zamanda 2000’i askin mezunu ile Avrupa’nin bu en büyük mezun agina da katilmaya hak kazanan tüm Chevening bursiyerlerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Geçici Maslahatgüzar Ajay Sharma konusmasinin ardindan basarili bursiyerlere onur belgelerini takdim etti.
Kaynak: İHA