Germencik'te Incir Hirsizlarina Geçit Verilmiyor

Aydin’da incir üreticilerinin adeta kabusu olan hirsizlara yönelik yapilan denetimlerde 5 kisi yakalandi, 30 kilo çalinti incir ele geçirildi.

Germencik'te Incir Hirsizlarina Geçit Verilmiyor


Aydin’in Germencik ilçesinde incir sezonu ile birlikte artan tarimsal ürün hirsizligina yönelik denetimler sikilastirilirken, emniyet ve jandarma ekipleri ilçe genelindeki çalismalarina araliksiz devam ediyor. Germencik Kaymakamligi koordinesinde günün belli saatlerinde denetim gerçeklestiren ekipler, bu süreçte toplamda 233 süpheli sahis ile 67 araci sorguladi. Ilçe genelinde üreticilerin adeta kabusu olan hirsizlara geçit verilmezken, 5 süpheli yakalandi, çalinti oldugu tespit edilen 30 kilogram incir muhafaza altina alindi.

Konu ile ilgili Germencik Kaymakamligi tarafindan yapilan açiklamada “Ilçe Emniyet Müdürlügü ve Ilçe Jandarma Komutanligina bagli ekiplerimiz, incir sezonunun da baslamasi nedeniyle günün degisik saatlerinde hirsizlara karsi operasyon düzenledi.

Yapilan operasyonlarda 233 sahis ve 67 araç sorgulanmis, 9 araç trafikten men edilmis, 5 sahis yakalanarak adli mercilere sevk edilmis, toplamda araç ve kisilere 29 bin 423 TL ceza kesilmistir. Çalinti oldugu degerlendirilen 30 kilogram incir muhafaza altina alinmistir. Sezon boyunca tüm ekiplerimiz devriye ve operasyonlarina devam edecek olup, çiftçilerimizin emeklerini korumak için hirsizlar ile mücadele devam edecektir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA