Gelecek Partisi Genel Baskan Yardimcisi Yardim Gazetecilerle Bulustu

Gelecek Partisi Genel Baskan Yardimcisi Ümit Yardim, Bayburt Gazeteciler Cemiyetini (BGC) ziyaret ederek, gazetecilerle bir araya geldi.

Gelecek Partisi Genel Baskan Yardimcisi Yardim Gazetecilerle Bulustu
BGC Baskani Murat Okutmus, Ihlas Haber Ajansi Muhabiri Öznur Demir, Anadolu Ajansi Muhabiri Besir Kelleci, Bayburt Gazetesi Muhabiri Cengizhan Okutmus ve Bayburt Haber Muhabiri Elif Baykal ile bir süre sohbet eden Yardim, açiklamalarda bulundu.

Gelecek Partisi Bayburt Il Baskani Nazir Güler ve Gelecek Partisi Bayburt Merkez Ilçe Baskani Hüseyin Tekin’in eslik ettigi ziyarette konusan Yardim, görevi dolayisiyla Bayburtlulari yakindan tanima firsati buldugunu söyledi.



Emekli Büyükelçi olan ve 25 yil ülke disinda bulundugunu söyleyen ve en son Viyana’da görev yaptigini aktaran Genel Baskan Yardimcisi Yardim, dünyanin her yerindeki Bayburtlularin dernekler kurarak, memleketlerini tanittiklarini, çok güzel islere imza attiklarini ifade etti.

Bayburt’a ilk defa geldigini ama Bayburtlulari yakindan tanidigini dile getiren Yardim, “Yurt disinda spor takimlari kuruyorlar, sergiler düzenliyorlar derken damgalarini bulunduklari yerlere çok güçlü sekilde vuruyorlar ve Anadolu insaninin kimligini de yasatiyorlar. Bu o kadar belirgin bir özellik ki beni çok etkilemistir. Buraya ilk defa geliyorum ama bu yörenin insani derneklerde çok etkin görevler aliyorlar” dedi.

Ülkenin dis politikadaki adimlarini görevi nedeniyle iyi gözlemledigini ve yanlis politikalardan dolayi görevinden istifa ederek Ahmet Davutoglu’nun siyasette yol arkadasi oldugunu belirten Yardim, Gelecek Partisi’nin Türkiye’nin yarinlarini insa edebilmek için siyasi arenada çaba sarf ettigini söyledi.



Anadolu basininin önemine de deginen Yardim, bu anlamda basinin sorunlarinin Türkiye genelinde gözlemlediklerini ve bu sikintilara son verecek çalismalarin Gelecek Partisi kadrolarinca yapildigini belirtti.

Bayburt’ta esnaf ziyareti gerçeklestirdikten sonra Bayburt’taki tarihi mekânlari gezecegini ifade eden Yardim, Bayburt’un bu anlamda çok zengin oldugunu sözlerine ekledi.

Genel Baskan Yardimcisi Ümit Yardim, ‘34 yillik diplomasi hayatimin özeti’ diye nitelendirdigi ‘Imparatorluklardan Cumhuriyetlere Üç Ülke Üç Baskent’ adli kitabini Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Baskani Murat Okutmus’a hediye etti.

Bayburt basini ve sehirdeki tarihi mekânlar ile ilgili bilgi veren Murat Okutmus ise, Genel Baskan Yarimcisi Ümit Yardim’a ziyaretlerinden ötürü tesekkür ederek, BGC Kurucu Baskani Osman Okutmus’un ‘Bayburtlu Celâlî’ adli kitabini hediye etti.

Ziyaret, toplu fotograf çekimiyle son buldu.
Kaynak: İHA