Egitim Fakültesi Güzel Sanatlar Egitimi Müzik Egitimi ABD Ve Resim-Is Egitimi ABD Özel Yetenek Sinavlari Yapildi

2022-2023 egitim-ögretim yili için Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi Egitim Fakültesi Güzel Sanatlar Egitimi Müzik Egitimi Anabilim Dali ve Resim-Is Egitimi Anabilim Dali özel yetenek sinavlari yapildi.

Egitim Fakültesi Güzel Sanatlar Egitimi Müzik Egitimi ABD Ve Resim-Is Egitimi ABD Özel Yetenek Sinavlari Yapildi
Egitim Fakültesinde gerçeklesen Güzel Sanatlar Egitimi Müzik Egitimi Anabilim Dali ve Resim-Is Egitimi Anabilim Dali özel yetenek sinav yerlerini ziyaret eden Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mücahit Kagan, sinavlari yakindan takip etti.

Resim-Is Ögretmenligi Egitimi Anabilim Dali özel yetenek sinavinda Resim-Is Ögretmenligi bölümüne alinacak olan 30 kisilik kontenjan için basvurusu kabul edilen adaylar 2 asamali olarak sinava alindi. Canli modelden (figüratif) desen ve imgesel tasarim (kompozisyon) çalismasi olmak üzere iki asamadan olusan sinavda becerilerini ortaya koyan adaylar, Resim-Is Ögretmenligi Bölümüne girebilmek için ter döktü.

Güzel Sanatlar Egitimi Müzik Egitimi Anabilim Dali özel yetenek sinavinda ise adaylar, jüri karsisinda müziksel isitme-yineleme ve desifre (solfej) sorularini, ardindan müziksel söyleme ve çalma becerilerini sergiledi. Degerlendirme sonucu basarili olan 40 aday kesin kayit yapmak hakkina sahip olacak.

Yapilan özel yetenek sinavi sonucu basarili olan adaylarin sonuçlari 26 Agustos 2021 tarihinde açiklanacak. Asil listeden kazananlarin kesin kayitlari 31 Agustos 2022 -01-02 Eylül 2022 tarihlerinde Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi Ögrenci Isleri Daire Baskanliginca yapilacak.
Kaynak: İHA