Denizli'de Yolcu Otobüsü Refüje Devrildi Açiklamasi 2'Si Agir 28 Yarali

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde yagisin ardindan kayganlasan yolda kontrolden çikan yolcu otobüsü refüje devrildi. Can pazarinin yasandigi kazada 2’si agir 28 kisi yaralandi.



Kaza, aksam saatlerinde Pamukkale ilçesinde bagli Cankurtaran Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Antalya’dan aldigi 34 yolcu ve 3 personel ile Istanbul seferini yapmak üzere yola çikan Abdullah E. (53) yönetimindeki 35 PK 643 plakali yolcu otobüsü, Denizli-Antalya karayolu Cankurtaran Rampasi’ndan inise geçtigi esnada yagisin ardindan kayganlasan yolda kontrolden çikti. Sürüsünün tüm çabalarina ragmen bir süre zikzaklar çizen otobüs, geldigi istikamete geri dönerek refüje devrildi.

Kazayi gören diger sürücülerin 112 Acil Acil Çagri Merkezi’ne yaptigi ihbar üzerine, bölgeye çok sayida saglik, itfaiye, jandarma ve polis ekibi sevk edildi. Yan yatan otobüsteki yolcular, itfaiye ve güvenlik güçlerinin yaptigi çalisma sonucu hurdaya dönen araçtan tahliye edilerek saglik ekiplerine teslim edildi. Kazada yaralanan 2’si agir 28 yolcu, saglik ekiplerinin olay yerinde yaptigi ilk müdahalenin ardindan Pamukkale, Merkezefendi, Serinhisar ve Acipayam ilçelerindeki hastanelere sevk edildi.

Yasadiklari soku atlatamadilar

Kazadan yara almadan kurutulan 6 yolcu ve personel, yasadiklari sokun etkisinden uzun süre kurtulamadi. Güvenlik güçlerinin otobüsün içerisi ve altinda arama yaptiklari aramalarda eslik eden soför Abdullah E., daha sonra ifadesi alinmak üzere karakola götürüldü. Firma yetkilileri tarafindan tüm ihtiyaçlari karsilanan diger yolcular, bölgeye gelen baska bir araçla Denizli kent merkezine ulastirildi.

Kazanin nasil meydana geldigini anlayamadiklarini ifade eden yolculardan birisi, “Alanya’dan Çanakkale’ye gidiyorduk. Araba birden yavas yavas savruldu. En son kaydi ve otobüs yan yatti. Bizde korktuk, epeyce çiglik sesleri vardi. Emniyet kemerim takiliydi ve bu sayede düsmedim. Kaza sonrasi kendi çabalarimla otobüsten çiktim” dedi.

Kaynak: İHA