Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay Açiklamasi 'Türkiye'ye Diz Çöktürmeye Çalisanlara 'Hodri Meydan' Diyoruz'

Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Türkiye’ye diz çöktürmeye çalisanlara ‘hodri meydan’ dediklerini kaydederek, “Büyük zaferin 100’üncü yilinda böyle güçlü bir Türkiye varken su anda bölgede ve Mavi Vatan’da türlü aymazliklarla kaçak dövüsenler ayni cesareti gösterebilir mi? Yunan’in dün oldugu gibi bugün de yüregi yetmez! Türkiye’nin demokrasisine, istikrarina, bölgesel çikarlarina göz dikenler bunun dönüp kendilerine verecegi zararin farkinda mi?” dedi.

Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay Açiklamasi 'Türkiye'ye Diz Çöktürmeye Çalisanlara 'Hodri Meydan' Diyoruz'


Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay, Büyük Taarruzun 100. Yili kutlamalari çerçevesinde Afyonkarahisar’a geldi. Ilk olarak taarruzun son planlarinin yapildigi Atatürk Evi’ni ziyaret eden Oktay, ardindan çogunlugunu gençlerin olusturdugu grupla birlikte mesaleler esliginde kutlamanin yapilacagi Suhut Sehir Stadi’na geçti. Burada gerçeklestirilen törende konusan Oktay, Anadolu’nun bagrina saplanmak istenen hançeri söküp atan sehrin Afyonkarahisar oldugunu söyledi.

Oktay, “Cografyamiz Birinci Dünya Savasi’nda büyük acilar yasamis ancak milletimiz, kendi gelecegini tayin etmeyi basarmistir. O zorlu günlerde milletin önünde iki seçenek vardi; ya zillete teslim olunacak ya da yikilan yakilan bir ülke, yilmaz evlatlarinin azmiyle yeniden ayaga kalkacak ve küllerinden dogacakti. Isgallere karsi baslatilan Kuvay-i Milliye hareketi; dünyanin saskinlikla, düsmanlarimizin öfkeyle, dostlarimizin ise ümitle takip ettigi destansi bir mücadele ortaya koymustur. Soguk Afyon gecesinin sessizligini Mustafa Kemal Atatürk’ün kendinden ve ordusundan emin sesi bozdu” dedi.



“Birligimizden ve beraberligimizden aldigimiz güçle yikip geçtik”

20 yildir kalkinma yolunda gizli-açik engelleri, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan liderliginde, milli mücadeledeki o ruhla asildigini kaydeden Oktay, konusmasini söyle sürdürdü:

“Sinirlarimizi kusatmak için kurduklari senaryolari, milletimize biçmeye çalistiklari kefeni, Büyük Taarruz’daki kararlilikla parçaladik. Karsilastigimiz çifte standartlari, hak bilmez hukuk tanimazliklari ve nice yaptirim tehdidini; birligimizden ve beraberligimizden aldigimiz güçle yikip geçtik. 15 Temmuz’da maskeleri düsen hainleri ayni cesaretle geri püskürttük. Maruz kaldigimiz saldiri ve badireler mücadele azmimizi milletçe daha da perçinledi. Üstesinden geldigimiz her bir engel, kendimize duydugumuz güveni daha da güçlendirdi. Allah’in yardimi ve milletimizin destegiyle astigimiz tepeler, gelecegimize daha güvenle bakmamizi sagladi. Bugün dünden çok daha gür bir sedayla, Türkiye’ye diz çöktürmeye çalisanlara; ‘hodri meydan’ diyoruz.”

“Yarin nereyi hedefledigimizi gayet iyi biliyoruz”

Konusmasindan Yunanistan’a da net bir mesaj veren Oktay, “Büyük zaferin 100’üncü yilinda böyle güçlü bir Türkiye varken su anda bölgede ve Mavi Vatan’da türlü aymazliklarla kaçak dövüsenler ayni cesareti gösterebilir mi? Yunan’in dün oldugu gibi bugün de yüregi yetmez! Türkiye’nin demokrasisine, istikrarina, bölgesel çikarlarina göz dikenler bunun dönüp kendilerine verecegi zararin farkinda mi? Içerdeki ve disardaki bedhahlari istiklal mücadelesinde oldugu gibi yine denizlere dökeriz! Medeniyet derinligine sahip olmayanlarin hafizalari sinirli olabilir. Ama biz binlerce yillik devlet gelenegimizde dün nerede oldugumuzu, bugün nerede durdugumuzu, yarin nereyi hedefledigimizi gayet iyi biliyoruz. Her karisi sehit kanlariyla yogrulmus bu vatanda ödedigimiz bedelleri de unutmus degiliz” dedi.



“Arkamizda 85 milyon vatandasimizin gücü”

Gazi Mustafa Kemal ve arkadaslarinin Ankara’da Istiklal Harbi’ni yürütürken manda pesinde kosanlari da unutmadiklarini ve bugün de kimin neye güvenirse güvensin kazananin yine Türk milleti olacagini söyleyen Oktay, “Ordularimiz düsmana karsi cephede mücadele verirken arkada yagmacilik pesinde kosanlari tarih kara sayfalarina yazmistir. Nihayetinde ne mandacilar ne yagmacilar kazanabilmis, kazanan milletimizin istiklal mücadelesi olmustur. Bugün de kim nerede saf tutarsa tutsun, kime neye güvenirse güvensin kazanan milletimiz olacaktir, milletimizle birlikte bu mücadeleyi yürütenler olacaktir. Bugün de inandigimiz yolda her türlü bedeli ödemeye kararliyiz ve asla mücadeleden kaçmayiz. Istiklalimiz ve istikbalimiz için önümüze çikan bentleri, 100 yil önce burada nasilsa, kükremis bir sel gibi çigneyip geçmekten geri durmayiz. Arkamizda 85 milyon vatandasimizin gücü, 100 milyonlarca kardesimizin duasi, binlerce yilik bir tarihi geçmis var.

“Türkiye’nin otomobili TOGG için gün sayan bir ülke”

Konusmasindan daha sonra yerli ve milli sanayi alaninda yasanan gelismelere deginen Oktay, sözlerini söyle sonlandirdi:

“Garbin afakini çelik zirhli duvarlar dahi sarsa bugün hem iman dolu gögsümüz hem de yerli milli teknolojilerle donattigimiz bagimsiz üretim kabiliyetimiz var. MILGEM gemilerimiz ve denizaltilarimizdan IHA, SIHA ve insansiz kara araçlarina; havada karada denizde, milli güvenligini milli teçhizatiyla saglayabilen bir Türkiye var bugün. Kendi uydusunu üretme kapasitesine sahip, Türkiye’nin otomobili TOGG’ için gün sayan, ihracatta rekorlara tarimda yüksek rekolteye kosan bir Türkiye’den söz ediyoruz”

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yigitbasi ile protokol üyelerinin de katildigi tören Izmir Devlet Tiyatrosu Sanatçilarinin sundugu gösterinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA