Çameli'nde 4 Gün Sürecek Festival Coskusu Basladi

DENIZLI – Denizli’nin Çameli ilçesinde, 4 gün boyunca sürecek olan 8. Çameli Uluslararasi Kültür, Turizm, Tarim ve Doga Sporlari Festivalinin açilisi coskulu bir törenle gerçeklesti.

Çameli'nde 4 Gün Sürecek Festival Coskusu Basladi


Çameli Belediyesi’nin ev sahipliginde yapilacak olan 8. Uluslararasi Kültür, Turizm, Tarim ve Doga Sporlari Festivali renkli görüntülerle basladi.

24 ile 27 Agustos tarihleri arasinda gerçeklestirilecek programin açilisi yogun katilimla gerçeklesti. Açilisa Cumhurbaskanligi Ekonomi Politikalari Üyesi Nihat Zeybekçi, Azerbaycan Bilesuvar Rayonu Icra Hakimiyeti Baskani (Vali) Faiq Gurbetov’a, Denizli Büyüksehir Belediye Baskan Yardimici Ali Degirmenci, Gençlik ve Spor Il Baskani Ömer Ilman, Denizli Il Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol, Denizli Il Tarim ve Orman Müdürü Sakir Çinar, kardes ülke Azerbaycan’dan gelen heyet, STK temsilcileri ve yüzlerce vatandas katildi.



Festival programi mehteran gösterisi ve kortej yürüyüsüyle basladi.

Program Çameli Halk Oyunlari Grubunun gösterisi, Hayri Dev Kültür Merkezi’nde düzenlenen resim sergisinin açilisiyla sürdü. Yogun katilimin gerçeklestigi festival renkli anlara sahne oldu.

Bu yil 8’incisi yapilan festivalin açilina katilan davetlilere tesekkür eden Çameli Belediye Baskani Cengiz Arslan, festivalin dolu dolu geçegini anlatti. Baskan Arslan, “Belediyemizin ev sahipliginde yapilan Festivalin ilk gününe baslamis olduk. Festivalimizin en önemli davetlilerinden olan Hayati Inanç’in gelmesi bizi çok memnun etti. Bizim davetimizi kirmayan Hayati Bey, ilk kez bir festivalde ve o da Çameli’nde hemserileriyle bulusacak. 27 Agustos aksamina kadarki olan festival programinda essiz bir dogal güzellige sahip olan Çameli’nin tanitimin yani sira ilçemize özü tarim ürünleriyle ilgili çesitli etkinlikler düzenleyecegiz. 28 Agustos ile 03 Eylül tarihleri arasinda ise Yaylacik Dagi Pistinde adrenalin tutkunu misafirlerimizi agirlayacagiz" dedi.



“Biz Türkiye’nin 2 yil önce 44 gün süren Karabag savasinda da gördük ve hissettik”

Çameli Belediyesi’nin ev sahipliginde yapilan festivale davet üzerine katilan Azerbaycan Bilesuvar Valisi Faiq Gurbetov ise yaptigi konusmada iki ülke arasindaki dayanismayi vurguladi. Gurbetov, “Iki kardes arasindaki iliskiler sadece iyi günde degil, kötü günde de bir olmasidir. Biz Türkiye’nin 2 yil önce 44 gün süren Karabag savasinda da gördük ve hissettik. 44 gün boyunca süren savasta Türkiye’de küçügünden büyügüne kadar herkesin destegini gördük. Savas zaferle sonuçlaninca o bölgeler Türkiye’nin al bayragiyla birlikte dalgalandi. Allah istegim Azerbaycan ve Türkiye kardesligi uzun gitsin. Bayraklar üzerinde olan ay yildiz hep parlasin. Ben burada olan ve beni davet ettikleri için herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA