Baskan Pekyatirmaci Açiklamasi 'Biz Geçmisimize Her Zaman Sahip Çikiyoruz'

Konya’nin Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, Anadolu’nun bir Türk yurdu oldugunu söyleyerek, “Biz bin yildir bu topraklardayiz ve bu topraklarda olmaya devam edecegiz” dedi.

Baskan Pekyatirmaci Açiklamasi 'Biz Geçmisimize Her Zaman Sahip Çikiyoruz'
Malazgirt Zaferi’nin 951’inci yil dönümü dolayisiyla Ahlat’ta gerçeklestirilen kutlama etkinlikleri tüm hiziyla devam ediyor. 1071 Sultan Alparslan’in otaginin kuruldugu Ahlat’taki Çarho bölgesinde devam eden kutlamalar; halk oyunlari, mehter takimi gösterileri, güres müsabakalari ve okçuluk gibi etkinliklerle devam ederken, belediyeler de kurulan çadirlarda tanitimlarini sürdürüyor. Ahlat Belediyesiyle ‘kardes belediye’ olan Konya’nin Selçuk Belediyesi de kurdugu stantta tanitimini gerçeklestiriyor. Vatandaslardan yogun ilgi gören stantta ziyaretçileri agirlayan Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, Selçuklu Belediyesi olarak 1071 Malazgirt Zaferi’nin 951. yil dönümünde Ahlat’ta olmaktan büyük memnuniyet duydugunu belirterek, “Ahlat bizim kardes belediyemiz. Tabii Anadolu’nun kapilarinin Türklere açildigi yer. 1071’de Malazgirt Zaferi’yle birlikte Türklere Anadolu kapilari açildi. 200 yil da Konya’miz baskentlik yapti. Anadolu Selçuklu Devleti’ne baskentlik yapti. Biz de Konya’nin en büyük merkez ilçesi, Selçuklu ilçesi olarak Ahlat’la iliskilerimiz çerçevesinde organizasyonlarimizi birlikte gerçeklestiriyoruz. Ahlat Belediyemizle birlikte bütün diger çadirlarda oldugu gibi belediyelerimiz, kurumlarimiz, derneklerimiz de yerini almis durumda. Selçuklu Belediyesi olarak tabii ismini aldigimiz medeniyete yakisir sekilde, medeniyetimizin temsilciligini de yapmanin gayreti ve çabasi içerisindeyiz. Bu manada yaptigimiz pek çok organizasyon var. Ürettigimiz pek çok eser var. Bunlari da burada insallah bu vesileyle sergilemis olacagiz. Belediye meclis üyelerimizle, baskan yardimcilarimizla, ekip arkadaslarimizla birlikte yaklasik 20 kisilik bir grupla buradayiz. AK Parti Selçuklu Ilçe Baskanimiz da bize eslik ediyor. Yine Konya Büyüksehir Belediyemizin de hemen karsi tarafta bir çadiri var. Onlar da Konya’mizi burada temsil ediyorlar. Ahlat Belediyemizle, Konya Büyüksehir Belediyemizle birlikte insallah burada Malazgirt Zaferi’nin yil dönümünde hep birlikte olacagiz. Yarin Cumhurbaskanimiz burada olacak. Burada insallah hem hitap edecek hem çadirlarimizi gezecek. Biz de yerimizi aldik. Hazirliklarimizi yaptik. Oba çadirimizda hem Selçuklu Belediyesi olarak ürettigimiz eserleri burada hem gelen misafirlerimize, hem Cumhurbaskanimiza takdim etmeyi planliyoruz” dedi.

“Malazgirt Zaferi’nin 951. yil dönümünün hayirli olmasini temenni ediyorum” diyen Baskan Pekyatirmaci, “Anadolu bir Türk yurdudur. Biz bin yildir buradayiz. Bu topraklardayiz ve bu topraklarda olmaya devam edecegiz. Biz geçmisimize her zaman sahip çikiyoruz. Ecdadimizin eserlerine her zaman sahip çikiyoruz. Sahip çikmaya devam edecegiz. Ahlat bizim kardes belediyemiz. Anadolu’ya Türklerin giris kapisi burasi. Konya’mizda Anadolu’da Türklerin yerlestigi ve 200 yil baskentlik yapan kadim bir sehir. Biz de ayni sekilde medeniyetimize, geçmisimize, atalarimizin eserlerine sahip çikmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA