Baskan Eryilmaz Açiklamasi 'Samandag'in Görmedigi Hizmetleri Yaptik'

Samandag Belediye Baskani Av. Refik Eryilmaz, göreve geldiklerinde belediyede hizmet üretemeyen bir yapi oldugunu ifade ederek, "Biz bütün bunlarla mücadele verdik ve büyük bir mesafe katettik" dedi.

Baskan Eryilmaz Açiklamasi 'Samandag'in Görmedigi Hizmetleri Yaptik'
Samandag Belediyesi Yeni Çarsi Salonu’nda düzenlenen Halk Toplantisinda konusan Baskan Eryilmaz, “3 yilimizi doldurduk. Ancak pandemiden dolayi 2 yildir dogru düzgün, toplanti yapamiyoruz. Tabi vatandaslarimiz da hakli olarak neden toplanti yapmiyoruz, neden bir araya gelemiyoruz diye serzeniste bulunuyorlardi. Biz de saglik güvenligi sebebiyle toplantilarimizi arzu ettigimiz sekilde yapamadik. Bugüne kismet oldu. Biz göreve geldigimizde, gerçekten belediyenim durumu içler acisiydi. Belediye belediye olmaktan çikmis, kurumsal kimliginden uzaklasmis, maalesef hizmet üretemeyen, sorunlara müdahale edemeyen bir yapidaydi. Önce oradan basladik. Belediyemizi kurumsal bir kimlige kavusturduk. Eksiklerimizi, ihtiyaçlarimizi karsiladik, eksik araçlarimizi, eksik ekipmanlarimizi tamamladik.

Eksik noktalarda olan personellerimize, özellikle alanda takviyeler yaptik ve Samandag Belediyesini isler haline getirdik. Bu bizim bayagi bir zamanimizi aldi. 3 yillik süreçte bir pandemi süreci, imar planimiz yok, 72 milyon lira borçlu bir belediye, 9 mahallenin tamaminda gelir gelmez bir içme suyu sebekesinden dolayi her yer kazildi, belediyede hizmet üretemeyen bir yapi vardi. Biz bütün bunlarla mücadele verdik ve büyük bir mesafe katettik" diye konustu.

Bütün bu ekonomik sikintilara ragmen Samandag’in 75 yillik tarihinde bugüne kadar görmedigi hizmetleri ilçe halkina sunmaya çalistiklarini ifade eden Eryilmaz, söyle devam etti:

"Gece gündüz çalistik. Pandemi sürecinde çalistik, sokaga çikma yasaginda çalistik, hafta sonlari çalistik, karda çalistik, yagmurda çamurda çalistik ve Samandag’da gerçekten hepimizin rahatsiz oldugu, hepimizin hayatina bir sekilde olumsuz çikan sorunlari tek tek ortadan kaldirmaya çalistik. Önemli projelerin altina imza attik ve önemli projelerimizi önümüzdeki süreçte insallah hayata geçirmeye çalisacagiz."

Spor Salonu ile stat arasinda 33 bin metrekarelik bataklik alana çöplerin döküldügünü belirten Baskan Eryilmaz, " Samandag sahiline yakismayan bir manzara vardi. Ilçe Spor Müdürlügüne tahsis edilmisti, orayi kiraladik. Orasi ile ilgili çok güzel bir proje hazirladik. Orada Samandag’in bütün ihtiyacini karsilayacak bir mesire alani olarak projelendirdik. Simdiden halkimiza hayirli, ugurlu olsun” dedi.

Kaynak: İHA