Baskan Büyükkiliç Açiklamasi 'Kayseri, Ögrenciler Için Dogru Sehir'

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, üniversite tercihlerinde Kayseri sehrini tercih eden ögrencilerin dogru adreste olduklarini belirterek, “Ögrenciysen dogru yerdesin, senin sehrin Kayseri” dedi.

Baskan Büyükkiliç Açiklamasi 'Kayseri, Ögrenciler Için Dogru Sehir'
Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, makarr-i ulema olarak nitelendirilen, bagrindan Mimar Sinan, Seyyid Burhaneddin ve Gevher Nesibe gibi degerleri çikaran, 6 bin yillik tarihinde degisik medeniyetlere ev sahipligi yapmis Kayseri’nin, üniversite ögrencileri için en dogru tercih oldugunu belirtti.

Kayseri’nin genç ve ögrenci dostu bir sehir oldugunu ve gençlere yönelik birbirinden anlamli projeler ile ögrencilerin hayatini kolaylastirmaya devam ettiklerini ifade eden Baskan Büyükkiliç, ögrencilere ve gençlere yönelik yaptiklari hizmetlerden bazilarini söyle siraladi:

“Ögrencilerimiz derslerine çalisiyor, biz Çamasir Yikama Merkezi’mizde çamasirlarini yikiyoruz. Üniversitelerin lisans, önlisans bölümlerinde örgün ögrenim gören ögrencilerin ikamet ettigi meskenlerin su bedelinin yarisini biz ödüyoruz. Üniversitelerde ve kütüphanelerde ücretsiz dagittigimiz sicak çorbamiz, 150 bini askin gence ulasti. Kayseri’deki gençligin temsil edilmesi ve istisare ile yol göstermesi için Gençlik Meclisi’mizi kurduk. Kütüphaneler sehri Kayseri’de 9’uncu kütüphaneyi gençlerimizin hizmetine sunduk. Is arayanla isvereni bulusturarak istihdama katki saglayan Kayseri Kariyer Merkezi’miz, özellikle gençler ve is dünyasinin ilgi odagi oldu. Üniversite ögrencilerimize yönelik ücretsiz tanitim, rehberlik ve danismanlik hizmeti veriyoruz. Gençlere deger veren projemiz ‘Deger Gençlik’ ile birbirinden anlamli ve önemli egitim veriyoruz.”

Ayrica KAYMEK Gençlik Merkezleri’nde bu zamana kadar 110 bini askin gence hizmet verdiklerini ve Spor A.S.’nin 11 tesiste, 11 bransta gençleri sporla bulusturdugunu belirten Büyükkiliç, “Dogasi, tarihi, turizmi ve gastronomisiyle genç dostu zenginlikler sehri Kayseri’deki üniversiteleri tercih eden kardeslerimiz, aradiginiz her seyi bu sehirde bulabileceksiniz. Ögrenciysen dogru yerdesin, senin sehrin Kayseri” diye konustu.

Kayseri’nin en önemli marka degerlerinden bahseden Baskan Büyükkiliç, "Türkiye’nin incisi Erciyes Dagi’nda, Türkiye’de uluslararasi kalite ve hizmet belgelerine sahip olan tek kayak merkezi ile her yil milyonlarca turisti misafir etmekten dolayi mutluyuz. Kentimiz, adeta bir açik hava müzesi niteliginde ve tarih, turizm, endüstri, ticaret ve egitim sehridir. 1.5 milyon nüfusa yaklasan kadim kentimizde 5 üniversitemiz, 3 organize sanayimiz, 1 serbest bölgemiz bulunuyor. Kayseri olarak, Kapuzbasi Takim Selaleleri, Sultan Sazligi, doga ile tarihin bulustugu (UNESCO) Dünya Mirasi Geçici Listesi’nde yer alan Koramaz Vadi’mizle ile Anadolu’da ticaretin ilk basladigi yer olan Kültepe Kanis/Karum Höyügü gibi degerlere sahip olmamiz bizim en önemli güzelliklerimizdir. Bin 500’den fazla tescilli tarihi eserimiz, 7,5 milyon yillik fosillerle doga tarihindeki zenginligimiz, son dönemde Incesu Örensehir’de çikan mozaik yapimiz, Kayseri’yi görülmeye deger bir sehir kiliyor" seklinde konustu.

Ögrencilerin ailelerine de seslenen Baskan Büyükkiliç, Türkiye’nin huzur sehirlerinden birisi olan Kayseri’nin, ailelerin rahatlikla, güvenle çocuklarini gönderecegi bir sehir oldugunu sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA