Basaksehir'de 34 Engelli BIKAM Ile Is Gücüne Kazandirildi

Basaksehir Belediyesi, Istihdam ve Kariyer Yönlendirme Merkezi (BIKAM) ile engelli bireylerin is hayatinda yer almasi için önemli adimlar atti. 2022 yilinda 34 engelli ilçe sakini is gücüne kazandirildi.

Basaksehir'de 34 Engelli BIKAM Ile Is Gücüne Kazandirildi
Basaksehir Belediyesi Istihdam ve Kariyere Yönlendirme Merkezi (BIKAM), isverenler ile is arayanlari bir araya getirerek istihdama destek oluyor. Her sektörde ise ihtiyaci olan ilçe sakinlerinin BIKAM’a yaptigi basvurular kayit altina alinarak, yapabilecekleri is statülerine göre ayriliyor. BIKAM üzerinden is basvurusunda bulunan engelli bireyler de is gücüne kazandiriliyor. 2022 yili içerisimde 34 engelli birey, çesitli is kollarinda is hayatina atildi.

“Eskisinden daha güçlüyüm”

Isitme engelli Bilge Basinç ve Murat Duman ile otizmli Kerem Deli yasadiklari süreci anlatti. Tekstil firmasinda ise baslayan isitme engelli Bilge Basinç, “BIKAM araciligi ile is hayatina atildim. Çalismak, hem sosyal hayatima hem de kisisel gelisimimde büyük katki sagliyor. Psikolojik olarak eskisinden çok daha güçlüyüm. Basaksehir Belediyesi’ne hizmetlerinden dolayi tesekkür ediyorum” dedi.



“Is gücüne destek oluyorum”

Isitme engelli Murat Duman da hiçbir engelin çalismanin ve üretmenin önüne geçemeyecegini belirtti.

Is gücüne katilmaktan mutluluk duydugunu ifade eden Duman, “BIKAM sayesinde kabiliyetime uygun olan bir ise yerlestirildim. Engelli oldugumuz için is bulmakta zorlaniyorduk. Basaksehir Belediyesi’nin hayata geçirdigi bu hizmet sayesinde hem ülkemizin hem de ailemin is gücüne katki sagliyorum” seklinde konustu.



Türküyle tesekkür etti

Dis polikliniginde ise baslayan otizmli Kerem Deli ise çalismaktan çok mutlu oldugunu belirtti.

Hastalari kapida karsilayan Deli, Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu için, Erzincan yöresine ait “Ne Aglarsin Benim Zülfü Siyahim” türküsünü söyledi.

Kaynak: İHA