Aydin'da Yaz Kur'an Kursu Ögrencileri Bilgide Yaristi

Aydin Il Müftülügü ve Efeler Ilçe Müftülügü is birliginde Yaz Kur’an Kursu ögrencilerine yönelik bilgi yarismasi düzenlendi.

Aydin'da Yaz Kur'an Kursu Ögrencileri Bilgide Yaristi


Aydin Il Müftülügü koordinesinde Efeler Ilçe Müftülügüne bagli Yaz Kur’an Kurslarinda egitim ögretimine devam eden yaklasik 200 ögrenci arasinda bilgi yarismasi yapildi. Efeler Adnan Menderes Proje Imam Hatip Okulu’nda gerçeklestirilen yarismada ögrenciler 12 yas alti ve 12 yas üstü olarak iki ayri kategoride yaristi. Yarismada ögrencilere, Diyanet Isleri Baskanligi Yayinlarinin ’Dinim Islam Temel Bilgiler’ eserinden sorular yöneltildi.

Il Müftü Yardimcisi Mehmet Atay, “Gelecegimizin teminati olan yavrularimizin, dini bilgileri ögrenmeleri, dürüstlük, dogruluk, hak ve adalet, güzel ahlak gibi degerlerimizi özümsemeleri büyük önem arz etmektedir. Bu vesileyle yarismanin hazirlanmasinda emegi geçen Efeler Ilçe Müftü Vekili Adem Sakarya hocamiza ve ekibine ayrica müftülügümüzün idareci ve personellerine tesekkür ediyor, yarismaya katilan tüm ögrencilerimize basarilar diliyorum” ifadelerini kullandi.

Sinavin degerlendirilmesinin ardindan düzenlenecek törende dereceye giren yaklasik 40 ögrenci bisiklet, tablet ve benzeri hediyelerle ödüllendirilecek.
Kaynak: İHA