Atli Polisin Toplumsal Olaya Müdahale Tatbikati Gerçegi Aratmadi

Adana Emniyet Müdürlügü Çevik Kuvvet Sube Müdürlügüne bagli Atli Polis Grup Amirligi ekiplerinin toplumsal olaya müdahale tatbikati gerçegi aratmadi.

Adana Emniyet Müdürlügü Çevik Kuvvet Sube Müdürlügüne bagli Atli Polis Grup Amirligi’nde görevli polisler, kentte izinsiz gösterilere müdahalenin yani sira, mesire ve yürüyüs alanlari gibi bölgelerde de devriye faaliyetlerinde görev aliyor. Atli birlikler, spor müsabakalarinda da stadyumlarin çevresinde taraftar olaylarina karsi devriye geziyor. Özellikle toplumsal olaylarda caydirici güç olarak kullanilan atli polisler, izinsiz gösteri yapan gruplari çembere alinip, dagitilmasinda da önemli rol oynuyor.

Muhtemel eylemlere müdahale ve genel düzenin saglanmasi için egitilen birlikler, merkezde uygulamali olarak zorlu egitimlerden geçiriliyor. Görevli polisler temel at biniciligi ve ileri düzey binicilik egitimleri aliyor. Düzenli olarak bakimlari yapilan atlar ise havai fisek, sis ve ses bombasi gibi etkenlerden etkilenmeden ve ürkmeden gruba müdahale edebilmeleri için tatbikatlara katiliyor.

Grup amirligi yerleskesinde gerçeklestirilen tatbikatta, ellerindeki çesitli maddeleri atarak, gösteri yapan gruba atli polisler müdahale etti. Senaryo geregi ses ve sis bombasi atilan alanda atli polislerin gruba müdahale tatbikati gerçegini aratmadi. Grubu çembere alip dagitan ekipler, gösteri düzenleyen kisileri gözalti koridorundan geçirdi.
Kaynak: İHA